Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЕНП с искане за поправки в резолюцията за България

Политика

ЕНП с искане за поправки в резолюцията за България

ЕНП с искане за поправки в резолюцията за България - Tribune.bg
Снимка:

Тази вечер евродепутатите ще гласуват внесените поправки в проекторезолюцията

Европейската народна партия е внесла искане за голям брой поправки в текста на резолюцията за България, която предстои да бъде гласувана в Европейския парламент.

Евродепутатът от Малта Роберта Мецола от ЕНП настоява в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления. Текстът гласи: „Двама съветници на държавния глава са замесени в криминални действия, а и са били обвинени в незаконно събиране и съхраняване на документи с държавен печат за класифицирана информация, получени незаконно от Държавната агенция „Разузнаване“, както и в участие в криминална конспирация с цел търговия с влияние, като например даване на българско гражданство на руски гражданин“.

Евродепутатът Роберта Мецола Евродепутатът Роберта Мецола

Тя иска да фигурира и текст, в който се твърди, че известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения,  финансира продължаващите протести срещу правителството и глвния прокурор, като явно визира укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

"Президентът, който има конституционното задължение да бъде политически неутрален, е взел директна линия на поведение в опозиция на правителството, поискал е неговата оставка и използва протестите като платформа за своята позиция", се казва в друга искана от Мецола поправка. Тя предлага текст за отпадане на мониторинга по механизма за сътрудничество и проверка, както и друг, в който да се отбележи, че няма изискване за прозрачност на собствеността на медиите онлайн, а пропуските в регулаторната рамка за тях често се експлоатират от проруски медии.

Колегата й от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки е внесъл 9 поправки, в които настоява да отпаднат текстовете, с които се изразява съжаление за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската конвенция, както и съпътстващата я дезинформация, а също така и за речта на омразата срещу малцинствата, която използват много депутати, а имунитетът ги пази от наказателно преследване.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Анастас #
Роберта е точна мадама - браво на нея !!!

За разлика от Костовашкият Бай Гъз,
известен с прякорите Радан Кънев и Радко Пръдлето.

(поетично)
.
07.10.2020 09:19 / Отговор
БРАВО ! БРАВИ ! ПОДКРЕПА , изразена от МНОЗИНСТВОТО българи , но за радеффф...ДА СЕ ДОБАВИ още, че участва в схеми срещу милиони за внос на ОТРОВЕН БОКЛУК, В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА и ДАЛАВЕРАДЖИЙСТВО и да бъде разследван за Грипена и КОМИСИОННИТЕ, ЗА ОФШОРНИТЕ си сметки, именно от заиграването си с мръсни игри, с единствена цел -ПЕЧАЛБА в милиони, алчността му го води САМО КЪМ ПРЕДАТЕЛСТВА и народа настоява НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН не само от институцията , но и от БЪЛГАРИЯ !!!
07.10.2020 11:20 / Отговор
Bad Co Май постановката на Руската общарка и Еврогея ще претърпи пълно фиаско! Те разчитат на това ,че ще излъжат първи и няма да имат време европейските чиновници да им отреагират! Респект за дамата! И кое от това което е написала не е вярно!
07.10.2020 13:39 / Отговор
Браво дано гигласуват! Да не се окажат русофилите болшинство! Интересно ми е ДПС как ще гласуват запоправките, като искат оставката на резидента!
07.10.2020 14:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети