Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ерджан Ебатин: ДПС никога не може да има свои министри в кабинет на ГЕРБ

Политика

Ерджан Ебатин: ДПС никога не може да има свои министри в кабинет на ГЕРБ

Снимка:

Винаги подкрепяме вотовете на недоверие, посочи депутатът от ДПС

Винаги подкрепяме вотовете на недоверие, както е било и досега. ДПС никога не може да има свои министри в кабинета на Борисов. Как е допустимо, как може да се мисли, самата партия ГЕРБ никога не би допуснала най-важните министри в кабинета да бъдат на ДПС, коментира пред БНТ Ерджан Ебатин трите оставки министрите от кабинета "Борисов" 3 с основен мотив – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

„Ако си спомняте, още в началото, с формирането на този кабинет, ДПС започна да говори за неговия демонтаж. Тогава Горанов също беше министър на финансите. От самото начало говорим, че това е една неконструктивна формула, която е на грешна основа. В момента измъкването, през опита да се разграничат от ДПС, не знам доколко ще изиграе роля. Процесите, които диктуват едно такова действие, идват от улицата, от емоция“, настоя депутатът.

„ДПС никога не е имало министри в този кабинет. Нашата позиция, по всички вотове е била категорична и винаги сме гласували против този кабинет“, допълни Ебатин.

По думите му през годините движението е подкрепяло действията на кабинета, свързани единствено с евроатлантическата ориентация и с европейската политика на България.

„Никой не може да каже какво следва, но е ясно, че вървим към избори. Политическата система, независимо дали ще има или не предсрочен вот, върви към възпроизвеждане на популисткия модел“, заключи депутатът от ДПС.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още