Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЕС изпрати за одобрения в България 8-ия пакет със санкции срещу Русия

Политика

ЕС изпрати за одобрения в България 8-ия пакет със санкции срещу Русия

ЕС изпрати за одобрения в България 8-ия пакет със санкции срещу Русия - Tribune.bg
Снимка:

Проектът за 8-ия поред пакет санкции на Европейския съюз срещу Русия е изпратен на България снощи и днес страната ни трябва да изрази своето становище. Това обяви на брифинг служебният външен министър Николай Милков, съобщава БНТ.

Той подчерта, че България няма да признае референдуми, проведени в окупирани територии. Милков обясни също, че българските граждани с двойно гражданство, които имат и руски, и български паспорт, подлежат на мобилизация, ако в момента се намират в Русия.

Тези само с български паспорт могат да се приберат у нас при желание. Министърът коментира и основните принципи, към които ще се придържа България при обсъждането на новите санкции.

„Първият принцип е, че тези санкции трябва да засилят натиска срещу Русия. Вторият да се минимизират щетите върху европейските икономики и да не се допусне в никакъв случай те да бъдат по-големи отколкото ползите, които биха донесли. Вчера в 8 вечерта сме получили предложение за това какво трябва да съдържа този пакет санкции. В момента изготвяме становище, което трябва да бъде отчетено в хода на съгласуването", заяви Николай Милков, служебен министър на външните работи. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати