Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Есенната сесия на парламента започва с президентско вето

Политика

Есенната сесия на парламента започва с президентско вето

Есенната сесия на парламента започва с президентско вето - Tribune.bg
Снимка:

На 5 август държавният глава върна промените в Закона за военното разузнаване

На 4 септември председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще удари звънеца за начало на есенната сесия на висшия законодателен орган на страната.

Народните представители ще трябва да разгледат ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за военното разузнаване. На 5 август държавният глава върна закона за ново обсъждане, тъй като не е съгласен шефът на службата да е цивилно лице. Сроковете за обсъждане на ветото не текат по време на ваканция и затова мнозинството се отказа да свиква извънредно заседание на Народното събрание през август.

В сряда, след като бие първия звънец за депутатите, по традиция шефовете на парламентарни групи ще обявят приоритетите си за новия политически сезон. Народните представители ще работят само два дни поради празника на Съединението 6 септември.

Есенната сесия на Народното събрание минава под знака на приемането на бюджета за следващата година. Това трябва да се случи до средата на декември. Предстои и обсъждане на внесените промени в законите за електронно управление, висшето образувание, лова, тютюна и др.

Очаква се президентът Румен Радев да направи утре обръщение към народа и Народното събрание. Това ще бъде една от малобройните прояви на държавния глава пред депутатите. Той често бива критикуван, че не посещава парламента, въпреки че нееднократно е бил канен по различни поводи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети