Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ето кой стои зад новия дизайн на „Продължаваме промяната”

Политика

Ето кой стои зад новия дизайн на „Продължаваме промяната”

Ето кой стои зад новия дизайн на Продължаваме промяната - Tribune.bg

Стана ясно кой стои зад новия дизайн на „Продължаваме промяната”, който беше презентиран в последната седмица по меко казано наивен начин – с публикуване на кръгове, квадратчета и триъгълници. Крайният вариант на новото лого на ПП беше зареден на официалната им страница във Фейсбук в 02:00 часа през нощта, което също озадачи потребителите.

Мрежата беше залята с коментари, свързващи геометричните фигури с известни любовни триъгълници вътре в партията. Много от онлайн потребителите заявиха, че новото лого е детинско и не отива на политическа партия. Други стигнаха по-далеч като заявиха, че дизайнът е копиран от популярния филм „Игра на калмари” или е „Гугъл разработка“.

След като цяла седмица стотици онлайн потребители се питаха „Абе, кой я измисли тази глупост?!”-отговорът вече е ясен. Гаджето на депутата от „Промяната” Йордан Терзийски.

Информацията ни беше потвърдена лично от нахаканата дама, която влезе в диалог с критикуващите я онлайн потребители в специализирана група за дизайн в социалните мрежи.

„Май ще трябва да пусна подробната разработка на проекта в скоро време в групата”. Това пише в коментарите самата дизайнерка на логото на „Промяната” Десислава Средкова.

Публикуваме тук част от коментарите, които я провокираха да отговори:

„Абсолютно скучен и корпоративен подход, както за логото, така и за публикациите. Освен това прилича на Google разработка”, смята Драгомир Божкилов.

„Бездарно, но еквивалентно. Пасва им на 100%”, пише Андрей Тотев.

„Много критики имам към цялата визия, чисто от дизайнерска гледна точка. Първата ми асоциация е инфантилност. Ребрандират визия, която все още не се е наложила, тъй като партията е съвсем млада и опростяват лого до ниво детска градина. Цветовата палитра напомня на Google, минус 1 цвят, а ако се направи черно бяло ще се загуби целия ефект. Самото лого с буквата П изглежда затворено. Не навява към асоциации на „промяна“, „надежда“ или „врата към по-светло бъдеще“, каквото беше първоначалното лого (колкото и зле да беше направено), а сега е затворено вътре в себе си. С прости геометрични фигури. Не са спазени много от основните правила в дизайна, за политически кампании пък няма да коментирам, че няма ясно послания, а има дълго обяснения какво символизира всеки цвят и фигура, която напомня на програмата на бялото братство. Ако трябва да пишеш толкова дълго обяснение защо си направил един дизайн, значи идеята ти се е загубила тотално. Честно казано на мен ми прилича на разработка за курсова работа на студент по графичен дизайн и реклама.

ПС. И мен лично много ме дразни, че няма симетрия”, коментира Надежда Ганева.

„Асоциацията отново не е ок. Както първия път беше „врата в полето“, смята Надежда Ненова.

Според снимките на Средкова в социалните мрежи, тя е в любовна връзка с депутата от ПП Йордан Терзийски, освен това е и активен поддръжник на партията. Дамата има награда за дизайн на баня през 2012 година. С което отпада версията, че който им е измислил новото лого иска да им отмъсти.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети