Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Euroactiv бабуват голяма коалиция ГЕРБ-БСП

Политика

Euroactiv бабуват голяма коалиция ГЕРБ-БСП

Euroactiv бабуват голяма коалиция ГЕРБ-БСП - Tribune.bg
Снимка:

Борисов говори за общо справяне с пандемията, не за общо управление

Екзотични идеи за бъдещото управление на страната бяха публикувани в изданието Euractiv.bg.

„Премиерът Бойко Борисов направи намек в петък за възможна голяма коалиция с БСП след изборите. По думите му „най-непримиримите врагове трябва да работят заедно”. Тази позиция бе подгрята от социологическото проучване на „Алфа рисърч”, което показа, че ГЕРБ и БСП са единствените партии, печелещи подкрепа през последните три месеца. Без тях ще е невъзможно формирането на следващото правителство“, пише медията.

Авторите на идеята обаче или не са слушали внимателно цялото изказване на лидера на ГЕРБ, или умишлено го изкривяват. Защото Борисов говореше за антикризисни мерки, а не за коалиционни преговори. Той подчерта, че във времето на финансова, икономическа и здравна криза, причинени от COVID-19, трябва да сме максимално солидарни

„В тази пандемия спасението на държавата в следващите една-две години е и най-непримиримите врагове и опоненти да работят заедно, за да се измъкнем от кризата. Шансът да се запазим е единството, защото съединението прави силата“, каза Борисов.

Неприложимата на този етап в реалния свят утопия обаче беше подхваната от някои журналисти и анализатори.

Иво Инджов например споделя с коментара: „Ако Нинова не отрече категорично тази възможност, вкл. БСП да се коалира с ГЕРБ без Борисов формално да е начело на сега управляващите, значи работата е ясна...“

Димитър Стоянов от „Бивол“ заключва: „От месеци се чува, че Борисов се гласи за президент, а Корни за премиер. Свинарят ли ще му е вице или Свинята?“

Идеи са голяма коалиция от германски тип се въртят периодично в публичното пространство. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова обаче нееднократно и изключително категорично са отхвърляли възможното прилагане на подобен формат в България.

Самата Нинова не крие премиерски амбиции, но те никога не са минавали през евентуална коалиция с ГЕРБ. Борисов преди години наистина говореше за свой интерес към президентския пост, но това изглежда отдавна е затворена страница за него. В последните си коментари по темата той даде да се разбере, че вижда себе си главно като партиен лидер, което прави президентската фигура – по дефиниция надпартийна и церемониална, неподходяща за личността му.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (16)

Тц тц тц Дрън-дрън-грънци...
08.01.2021 22:16 / Отговор
съгласен И аз така мисля, ДС ще разруши по този начин изкуственото разделение между хората , ако двете престъпни БКП партии - ГЕРБ и БСП се съюзят и фалшивия конфликт между тях рухне. Няма да стане, разделяй и владей е основен прицип на мутрите на власт.
08.01.2021 23:18
Знаете ли че?........ Иво Инджев-английски агент.......
Димитър Стоянов-руски агент........
Работят срещу Европейския Съюз(България/Германия).......
08.01.2021 23:43
bullsheet Не вярвам ГЕРБ да се самоубие по такъв позорен и идиотски начин. Теоретично всичко е възможно, но такава "коалиция" е далече отвъд всякакъв здрав разум. Аз пък предвиждам, че това няма да се случи.
08.01.2021 22:35 / Отговор
БГ Всеки е свободен да ръси глупости каквито си иска! Изказването на Борисов беше съвсем различно...че да преборим пандемията са необходими усилията на всички!
08.01.2021 22:46 / Отговор
Вярно........ Но бедните духом не могат да го разберат........
08.01.2021 23:37
Слово Вижте кой е спонсора на evrAktiv и тогава коментирайте - прокоповия Дневник и газовия принц - Сашо Дончев! Всички знаем кои са и какво искат!Заради Прокопи може и да намразя Америка! Питайте Американското посолство и Фондация Америка за България - каква е разликата между свободното и ПЛАТЕНОТО слово!? Няма да коментирам измишльотината и съзнателно добавени словесни украшения!
09.01.2021 10:22
Категорично! Това са спекулации на враговете на ГЕРБ с цел отблъскване на негови избиратели.
08.01.2021 22:52 / Отговор
хаха Шайката ГЕРБ няма избиратели, има зависима администрация, купен вот и редактирани протоколи. Извън този балон никой не гласува за тях, питайте нормален човек, никога няма да ви каже, че гласува за тази шайка, вариантите са два да каже това - или вижда истинското им лице на корумпхирани комунисти или го е срам, че гласува за корумпирани комунисти и не си признава.
08.01.2021 23:21
До хаха........ Хахо, ти като си избирател-коя нормална партия подкрепяш?
Много любопитно......
08.01.2021 23:35
хихи Няма повече от 2 милиона,защото няма толкова хора в България.Аз не познавам никой,който да е зависим или купен.Ти ,глупако,ако имаше някакво доказателство щеше да сезираш органите,а не да се изхождаш словесно,почти под всеки материал !
09.01.2021 00:05
Татулова В последните 30 години около себе съм имала само хора, които преди гласуваха за СДС, а сега за ГЕРБ! Други не познавам и от 29 души, които изброих, само двама са на държавна работа и четирима са в чужбина!
09.01.2021 00:05
Гнусен ърол Прочетеш ли "шайка" ,"мутра", "шайка" , "диктатор" ... ,един и същ помияр! Над дванайсет пъти българският избирател не иска и да чуят за мародерите от синьо-червената мъгла , но на тях само купен вот им се привижда! И между другото , "администрацията" е една от интелигентната част на обществото, и трудно можеш да им наложиш мнение!
09.01.2021 07:14
До хаха ( тартаговер ) Подкрепяш слави нали?
08.01.2021 23:53 / Отговор
той/то/те подкрепя Слави, Радев, Цветанов, Иванов, Атанасов, Мангъров, но най-много подкрепя Путин.
09.01.2021 00:27
Аз пък подкрепям най- много Ердоган.
09.01.2021 14:50

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати