Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ева Майдел: България може да повиши своя БВП с 8% за 4 години

Политика

Ева Майдел: България може да повиши своя БВП с 8% за 4 години

Снимка:

Очаква се за този период страната ни да получи 15 млрд. лева от новия инструмент на ЕС за справяне с последствията от коронавирус

България би могла да повиши с 8 на сто своя БВП през следващите 4 години, ако се възползва както трябва от инструмента на ЕС за справяне с последствията от пандемията и от следващия 7-годишен бюджет на ЕС. Това каза на видеобрифинг евродепутатът от ЕНП Ева Майдел преди началото на утрешната пленарна сесия на Европейския парламент, съобщава БНР.

Очаква се през следващите 4 години България да получи 15 млрд. лева от новия инструмент.

„Ако инвестираме цялата тази сума, имаме възможност да добавим 5% към БВП на България от 2019 за всяка една година в следващите 4. Ако се възползваме, както сме го правили досега, ефективно и инвестираме и средствата от многогодишната финансова рамка, от 7-годишния бюджет - това са допълнителни 3% от БВП на година. Всичко това е благодарение на начина, по който Европейският съюз, в крайна сметка, е структуриран - предлага този възстановителен план. Целта е една - начинът, по който живеем, начинът, по който работим, начинът, по който нашите предприятия работят, да става все по-ефективен и начинът на живот - все по-добър", категорична е Майдел.

Темата за икономическото възстановяване след пандемията от коронавируса, както и за следващия 7-годишен бюджет на ЕС, ще бъде разисквана в пленарна зала.  


Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ ТЕОРЕТИЧНО - ПОЖЕЛАТЕЛНО, КАТО АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА :) АКО, АКО, АКО, АКО... И КАТО ТЕГЛИШ ХИСАПА - Е ГО Е! МИЛИАРДЕРИ СМЕ! ДАЙ СЕГА С ТИЯ МИЛИАРДИ, ДА ДРЪПНЕМЕ ОЩЕ 100 МИЛИАРДА ВЪНШЕН ДЪЛГ, ОТ БАЛЪЦИТЕ :)
16.06.2020 18:03 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ СЕДИ ТАМ, ЛАПАЙ СИ ЗАПЛАТАТА И НЕ СЕРИ!
16.06.2020 18:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още