Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ева Майдел: Държавите, наложили най-строги мерки, ще излязат първи от кризата

Политика

Ева Майдел: Държавите, наложили най-строги мерки, ще излязат първи от кризата

Ева Майдел: Държавите, наложили най-строги мерки, ще излязат първи от кризата - Tribune.bg
Снимка:

Данните ясно показват, че страните като България, които въведоха ограничителни мерки бързо, са спасили много човешки животи

„Вече има много информация за различните подходи за справяне с пандемията от Covid-19, което позволява да я анализираме и използваме за по-бързо излизане от кризата. Данните ясно показват, че страните като България, които въведохме ограничителни мерки бързо, сме спасили много човешки животи и най-вероятно ще излязат най-бързо от кризата. Опитът на другите добре справящи се държави показва, че ефективна следваща стъпка би било да се проследява точно с кого заразените са били в контакт и да се прилагат стриктни и насочени основно към тях мерки за карантина и тестване“. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел след разговор с един от най-авторитетните и известни анализатори на Covid-19 в света Томас Пуейо.

Поредицата от анализи на Томас Пуейо за разпространението и мерките срещу коронавируса бяха преведени на 38 езика и станаха основа на много от стратегиите за справяне с вируса по света. Разговорът между него и евродепутати от ЕНП беше иницииран от Ева Майдел в рамките на инициатива за обмяна на идеи между световно признати специалисти, занимаващи се с Covid-19, и членове на Европейския парламент.

„Около 45% от инфекциите с коронавирус стават от хора, които все още нямат никакви симптоми. Това прави носенето на маски от всички изключително полезно и ефективно“, допълни Ева Майдел.

Българският евродепутат заяви още, че ефективно проследяване на контакти на заразените може да има чрез използването на мобилни приложения, подобни на ViruSafe. „Естествено, въпросът за защитата и споделянето на данните, е важен и е нормално гражданите да имат страхове и резерви. Именно затова е задължително да има надеждни гаранции, че тази лична информация няма да се използва за цели извън справянето с епидемията от Covid-19, както и че тези мерки са ограничени във времето и няма да се превърнат в постоянни“, коментира Майдел.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати