Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ева Майдел към Манфред Вебер: Промените в ЕС след кризата трябва да засилят икономиката

Политика

Ева Майдел към Манфред Вебер: Промените в ЕС след кризата трябва да засилят икономиката

Снимка:

„Възстановяването от настоящата криза ще е съпроводено от промени в държавите от ЕС – засилване на стратегическата ни автономност, устойчивостта и природосъобразните политики, дигитализацията. Те не трябва да ни плашат, а да ги използваме за засилване на ръста на икономиката и повишаване на качеството на живот на европейците. За целта трябва да преведем целите на разбираем за гражданите език, т.е. вместо да говорим абстрактно за здравеопазването, да назовем конкретни цели като лечение на онкологичните заболявания или намаляване на зависимостта за лекарства от трети страни.“ Това заяви българският евродепутат Ева Майдел пред председателя на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Разговорът беше част от срещата на Вебер с Мрежата на младите депутати от ЕНП, чийто координатор е Ева Майдел. На онлайн дискусията бяха представени резултати от инициативата за разговори между евродепутатите и световни експерти от различни области, които очертаха мерки за справяне със здравните и икономическите последици от Covid19.

Манфред Вебер оцени високо инициативата и се ангажира да включи основните изводи от дебатите със специалистите в позициите на най-голямата група в ЕП – ЕНП.

„Не е нужно ЕС да се намесва във всяка сфера на живота, а да се концентрира там, където има компетентности и може да повлияе най-съществено. В диалог с гражданите, в ЕНП работим по конкретна визия как да изглежда Европа след 10, 20, 30 години, за да имаме план за реализирането на целите и приоритетите. Само тогава можем да разчитаме на ангажираността на европейците с развитието на ЕС“, допълни Ева Майдел по време на дискусията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още