Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ева Майдел пред български ученици: Не оставяйте другите да определят в каква Европа да живеете

Политика

Ева Майдел пред български ученици: Не оставяйте другите да определят в каква Европа да живеете

Снимка:

45 ученици от Пловдив и Стара Загора посетиха Европейския парламент в Брюксел

„Българите сме европейски граждани не по-малко от германците или италианците. Затова трябва да имаме самочувствието да предлагаме и обсъждаме с другите европейци идеи в каква Европа искаме да живеем, колко пари и за какви дейности да се инвестират. Гласът на младите се чува все по-силно в Брюксел и затова е важно повече български младежи да са активни и любопитни като вас, за да не оставате другите да вземат решения за вашето бъдеще.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с 45 български ученици от Пловдив и Стара Загора във вторник в Европейския парламент в Брюксел.

„Всеки млад човек трябва да е наясно, че ученето на нови знания и умения няма да спре със завършване на средно или висше образование, както е било до скоро. Развитието на технологиите и икономиката е по-бързо от всякога и на практика е невъзможно в училище да получите всички знания, които ще ви трябват за работа. Затова в инициативата „Научи ме да умея“, която провеждаме със сдружение Образование България 2030 провеждаме работилници за уменията на 21-и век. Вече над 2000 ученици от цяла България преминаха обучението за умения като работа в екип, адаптивност, комуникация, критично мислене.“ Това допълни Ева Майдел, която е инициатор и съосновател на сдружението Образование България 2030.

Учениците от Френската езикова гимназия „Антоан дьо-Сент Екзюпери“ в Пловдив и ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора са част от семинар на Европейския парламент, в който заедно с връстници от цяла Европа дебатират по теми от значение за бъдещето на ЕС като климатичните промени, борбата  с дезинформацията и дигиталните умения.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема