Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ева Паунова-Майдел става координатор на младите евродепутати от ЕНП

Политика

Ева Паунова-Майдел става координатор на младите евродепутати от ЕНП

Снимка:

Тя е първата жена и българка, заемаща тази позиция

„В новия Европейски парламент младите депутати са повече от предишния мандат, защото младите европейци излязоха да гласуват и дадоха своето доверие на модерни, отворени и активни политици. Като координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП) ще бъда гласът именно на това ново поколение. Ще направим така, че европейската политика да не изглежда като далечна тема, с която се занимават малцина хора в Брюксел, а нещо, което e близко да всеки гражданин. Ще ангажираме младите, като работим за конкретни решения – повече възможности за предприемачество в ЕС, по-ниска безработица, уеднаквяване на правилата и стандартите в Европа до пълното завършване на Единния пазар, борба с климатичните промени.“

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова-Майдел след среща на мрежата, на която бе утвърдена новата ѝ позиция.

Тя е първата жена и българка, заемаща тази позиция.

Мрежата от млади евродепутати е част от структурата на групата на ЕНП за връзки с националните парламенти. В нея влизат евродепутатите и депутатите от най-голямата европейска партия, които са били под 40-годишна възраст към момента на избирането им – това са близо 30 евродепутати и над 350 национални депутати от държавите в ЕС.

Сред основните дейности, които ще ръководи Ева Майдел, са обмени между национални депутати и европейски депутати, както и съвместната работа с председателя на Групата на ЕНП

„Младите политици знаем как по-добре да улавяме пулса на реалността, защото разбираме социалните мрежи като начин за скъсяване на дистанцията, редовен и директен разговор с гражданите. Това ни помага да разбираме бързо за притесненията и проблемите им и да реагираме ефективно“, коментира още българката.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още