Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евелина Славкова: При ПП-ДБ често се наблюдава двуличие – реагират както им е по-изгодно

Политика

Евелина Славкова: При ПП-ДБ често се наблюдава двуличие – реагират както им е по-изгодно

Евелина Славкова: При ПП-ДБ често се наблюдава двуличие – реагират както им е по-изгодно - Tribune.bg
Снимка:

Големите губещи от тази сглобка не са нито ГЕРБ, нито ДПС, а това са ПП-ДБ, коментира пред БНР социологът от „Тренд“ Евелина Славкова.

Тя подчерта, че ще използва силна дума, но при ПП-ДБ често се наблюдавало „двуличие“.

„Пресен пример – критиките в София срещу проруски позиции на опоненти като Ваня Григорова, а сега се търси подкрепа от нея. За 3 години свикнахме, че реагират на различните ситуации по различен начин според това кое им е по-изгодно“, каза анализаторът.

Тя даде пример и с нежеланието на партиите да се позволява отново на президента да управлява със служебни кабинети.

„И това бяха спойката и възможността спойката да изглежда що горе приемливо пред обществото. Тренд измери 22% подкрепа към този кабинет, което е изключително ниско. Говорейки си за лицемерието на ПП-ДБ да припомним, че „промяната“, Кирил Петков и Асен Василев станаха политици благодарение на президента и взеха от неговата легитимност в много големи количества, за да може в крайна сметка да спечелят изборите. Той ще продължи да бъде оправдание“, обобщи Славкова.

От вота на недоверие печелят и правителството, и опозицията, смята тя.

Според Славкова е много трудно да се разбере защо е "тази непрекъсната война с ДАНС и искането на оставки":

„Разклащането на институции, влизането в конфликт между институции в ситуация, която не изглежда розово не само в България, но и извън нея, смятам, че по скоро ще загубят управляващите, отколкото ще спечелят. Не чувам аргументи защо искаме да махнем този човек – защото е назначен от президента не е аргумент“.

Коалицията е изключително разклатена, но нито една от политическите сили, част от нея, няма да даде назад, така че да я счупи окончателно, изказа мнението си социологът и добави:

„Нито една от политическите сили не вижда някаква печалба в политически план от това правителството да си отиде. Колкото и разклатено и нестабилно да изглежда, толкова по-дълго смятам, че то ще успее да издържи“.

По думите ѝ е нормално ГЕРБ да не подкрепя бюджета, защото след ротацията именно те ще трябва да го изпълняват. Според нея ще има корекции в проектобюджета между първо и второ четене.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети