Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евгени Григоров и Слави Пачалов са назначени на длъжността зам.-министър на здравеопазването

Политика

Евгени Григоров и Слави Пачалов са назначени на длъжността зам.-министър на здравеопазването

Снимка:

Увеличаването с двама зам.-министри в МЗ е заради COVID-19

Със заповеди на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Евгени Григоров и Слави Пачалов.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

Вчера правителството прие изменения и допълнения на Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването. Изменението на Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването е свързано с увеличаване на числеността на заместник-министрите в политическия кабинет към министъра на здравеопазването с още двама, които да подпомагат министъра при осъществяването на дейностите за ограничаване разпространението на заразата от COVID-19. Целта на структурната промяна е засилване на създадената организация за ограничаване на разпространението на COVID-19. Предложеният проект няма да доведе до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, съобщиха от Министерския съвет.  


Коментари (5)

Mihaela Е,трябваше поне да е действаш фармацевт господина,а не канцеларска мишка-теоретик!
20.11.2020 17:25 / Отговор
Бг Господин НАТегачев къде ли беше за да трупа в Св-то повече опит!!!!
20.11.2020 19:55 / Отговор
Анонимен Михаела, какво разбирате вие?! Не пишете повече нищо, за да заблуждавате хората!
20.11.2020 20:00 / Отговор
Mihaela Здравен работник съм,Анонимен. Вие няма ли да си напише те своята ,а и името?
21.11.2020 02:17
Wien Господ да ни е на помощ .Като знам бащата на новият здравен министър какъв хирург е....сина му няма да е по - различен.Попитайте във ВМА за Евгени Григоров - хирургхи ще видите какви легенди се носят.
22.11.2020 18:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още