Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евгени Будинов: БСП саботираха Закона за българското кино

Политика

Евгени Будинов: БСП саботираха Закона за българското кино

Евгени Будинов: БСП саботираха Закона за българското кино - Tribune.bg
Снимка:

Младите творци искат да правят и да участват в родни филми

Народният представител от ГЕРБ Евгени Будинов обвини депутатите от левицата и по-специално тези от тях, които са членове на Комисия по културата и медиите, че с отказа си да се регистрират днес в пленарна зала са саботирали приемането на Закона за българското кино. Законът беше включен в дневния ред на парламента за тази седмица.

„Днес няма заседание благодарение на БСП. Искам да се обърна към всички от БСП, които са от Комисия по културата и медиите и г-жа Нона Йотова също. Какво направиха те днес за българското кино и за българската култура? Вместо да седят в залата и да работят, за което им се плаща, за което са ги избрали хората, седяха и се смяха отстрани в кулоарите, наблюдаваха как ние се регистрираме. Правят нещата напук.“ Това обяви в кулоарите на парламента Евгени Будинов.

Актьорът и депутат заяви, че българското кино има нужда от много обсъждания, от някои промени, които да дадат път на младите, за да се реализират у нас.

Будинов допълни, че са нужни повече хубави български филми.

„Били те военни, били те фестивални, били те комерсиални. Просто има нужда да се променят малко неща, за да могат да работят и младите в киното. Например, млади режисьори, които са завършили, работят като първи и втори асистент режисьор“, припомни депутатът.

Той беше особено възмутен от липсата на солидарност от БСП, които са саботирали Закона за българското кино, като това е във вреда на гилдията и на българските творци изобщо.

Текст: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети