Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евгений Дайнов: Ходът на Слави Трифонов е дързък, но няма дълбочина

Политика

Евгений Дайнов: Ходът на Слави Трифонов е дързък, но няма дълбочина

„Проектокабинетът на Слави Трифонов би бил чудесно служебно правителство в мирни времена. ... Ходът му е рязък, никога не е правен, но няма дълбочина - липсата на разпознаваеми фигури от неговите съюзници в този кабинет го прави дързък, но без дълбочина“. Коментарът направи в интервю пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Той добави, че лидерът на ИТН е подценил политическия проблем, който имат ДБ и ИМВ:

„Те са между чука и наковалнята. Ако подкрепят този кабинет, от който отвсякъде мирише на НДСВ, ще ядат бой от своите последователи. Ако не го подкрепят, Слави Трифонов ще каже, че създават хаос и са виновни, че няма правителство“, обясни логиката Дайнов.

По думите му решението е щяло да е лесно за Трифонов, ако e имал достатъчно опит, трябвало е да направи като президента със служебното правителство - да сложи от всички, които го подкрепят и очевидно трябва да са му партньори, и известни личности.

„Ако беше напълнил този проектокабинет с видни фигури от ДБ и ИМВ, познати на хората. Ситуацията щеше да е друга“. Според политолога са възможни и нови предсрочни парламентарни избори през есента.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още