Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евгений Дайнов: На мнозинството на промяната ще трябват 5-6 депутати от БСП

Политика

Евгений Дайнов: На мнозинството на промяната ще трябват 5-6 депутати от БСП

Евгений Дайнов: На мнозинството на промяната ще трябват 5-6 депутати от БСП - Tribune.bg
Снимка:

Разликата между „Има такъв народ“ и ГЕРБ ще бъде около 5%, смята политологът Евгений Дайнов. В интервю за dir.bg той заяви, че се е хванал на бас и за друго – че под „Има такъв народ“, като средни партии с разлика от 2%-3%, ще се съберат и ще направят едно „клъстърче“ ГЕРБ, БСП и „Демократична България“. Това ще са средните партии с 2%-3% разлика.

Под тях вече ще са ДПС и „Изправи се! Мутри вън!“, каза Дайнов. Той смята, че няма да има нови играчи от типа Жан Виденов и Васил Божков в 46-тия парламент. „Много ще се учудя, ако крайните националисти влязат в парламента“, заяви политологът.

Той смята, че „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ ще имат 110-115 депутата, т.е. ще им трябват 6-7 гласа, за да направят мнозинство.

„И тези гласове бих очаквал, макар, че разумни действия от Корнелия Нинова е винаги доста преувеличено, но бих очаквал, че Корнелия Нинова да каже: „Ще пазим поведение, ще участваме в промяната, няма да сме вече каквито бяхме преди“, и ще даде 6-7 гласа от нейната парламентарна група. И така да се създаде парламентарно правителство, подкрепяно с няколко гласа от БСП. Тук презумцията е, че Корнелия Нинова ще мисли разумно, което общо взето не се случва често“, коментира Дайнов. 

Той даде оценка 5 „на релси“ на служебния кабинет – „освен няколко министри, които ми се виждат доста вяли и беззъби, в основата си това правителство показва какво трябва да прави следващото“, казва експертът.   

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети