Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евгений Михайлов: Появи се нова лява партия и БСП има сериозен проблем – ПП заеха лявата ниша

Политика

Евгений Михайлов: Появи се нова лява партия и БСП има сериозен проблем – ПП заеха лявата ниша

Евгений Михайлов: Появи се нова лява партия и БСП има сериозен проблем – ПП заеха лявата ниша - Tribune.bg
Снимка:

Появи се нова лява партия и БСП има сериозен проблем, посочи пред Нова тв режисьорът Евгений Михайлов. Според него ПП са заели тази лява ниша.

"Това се доказа и от изказването на Асен Василев, който смята, че имат много сериозни разлики с "дясната" ДБ", поясни Михайлов. 

По думите му освен, че се пренарежда политическото пространство у нас, на тези избори по-голямата част от населението са застанали на страната на ЕС и НАТО. Той коментира и темата за възможните политически конфигурации със социалния антрополог Харалан Александров, политолозите Христо Панчугов и Евгений Дайнов. 

"Възможна е коалиция между ГЕРБ, ДПС, “Български възход” и някой златен пръст", смята политологът Евгений Дайнов. За Харалан Александров освен ПП другият голям губещ от изборите са ИТН.

"Колективният разум проработи. Най-деструктивните са най-наказани. ГЕРБ са възнаградени заради добрите спомени”, допълни още Александров. Според него предстои от ГЕРБ да направят оферти за коалиция, "с които ще се опитат да покажат, че са готови на саможертва". Социалният антрополог очаква те да бъдат отхвърлени поради идентичности причини. 

Има твърде много разделителни линии, смята и политологът Христо Панчугов.

"Вчера Кирил Петков каза, че няма да прави никакви коалиции, днес заяви, че няма да прави коалиция с ГЕРБ. Значи има възможност за коалиция", заключи Панчугов. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети