Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евгения Алексиева, ГЕРБ: Национално отговорно е да направим предложение за състав на правителство

Политика

Евгения Алексиева, ГЕРБ: Национално отговорно е да направим предложение за състав на правителство

Евгения Алексиева, ГЕРБ: Национално отговорно е да направим предложение за състав на правителство - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Борисов не е задължен да присъства в Народното събрание при подаването на оставка на правителството. Вчерашното заседание не показа голяма моралност, защото при конституирането на Народното събрание всички видяхме как точно се проведе. Това коментира пред БНТ Евгения Алексиева, секретар на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Тя обясни, че днес в Народното събрание Томислав Дончев ще защити Националния план за възстановяване и развитие. Бойко Борисов е в отпуск.

По повод разпускането на Националния оперативен щаб Алексиева заяви: „Много от формациите, които в момента са в парламента, дори не признаваха COVID-19, сега говорят, че този оперативен щаб трябва да продължи под някаква форма своята работа“.

ГЕРБ винаги е била национално отговорна партия, както и г-н Борисов. Винаги сме работили в защита на българските граждани. Ние пак ще покажем, че сме национално отговорни и ще направим предложение за състав на правителство. Това го дължим на нашите избиратели и нямаме право да ги разочароваме и излъжем, каза Алексиева.

Тя допълни, че има входирано предложение за състав на комисия за ревизия на управлението. „Днес предстои да гласуваме това предложение, както и комисия, която да бъде сформирана. Това ще покаже добрата работа на изпълнителната власт“.

На преговорите при президента Радев в понеделник партия ГЕРБ ще отиде с готово предложение за правителство.

Евгения Алексиева не назова имена на министри в кабинета, който ще предложи ГЕРБ. А за Даниел Митов каза, че е млад и доказал се човек.

Според нея ситуацията в момента изисква редовен кабинет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Единствената партия адекватна на положението в държавата и света е ПП ГЕРБ - СДС !
16.04.2021 10:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети