Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутат от БСП спира да плаща членски внос – парите потъвали в централата, там дерибействали

Политика

Евродепутат от БСП спира да плаща членски внос – парите потъвали в централата, там дерибействали

Евродепутат от БСП спира да плаща членски внос – парите потъвали в централата, там дерибействали - Tribune.bg
Снимка:

Местните организации били оставени на произвола на съдбата – вече две години до тях не стигал нито лев

От началото на тази година евродепутатът Петър Витанов отказва да плаща членския си внос към БСП. Причините му – парите потъвали в централата на партията. „Ще го пренасоча по прозрачен начин директно към онези организации в страната, които имат най-голяма нужда от подкрепа“, написа Витанов във Фейсбук.

„Правилата не са измислени, за да се нарушават. От доста време насам обаче точно това прави т.нар. „ръководство“ на БСП с устава на партията, който е принизен до ненужен лист хартия с пожелателни предписания. Де юре всеки месец трябва да се свиква Национален съвет. Де факто последният такъв беше проведен на осми октомври миналата година. Всички срокове са пропуснати, а в графика на БСП не фигурира дата за следващо свикване“, мотивира решението си той.

Витанов подчертава още, че по устав никой член на партията няма право да заема едновременно публичен и партиен пост, но правилото се нарушава и се превръща в практика в градове като Варна и Пловдив.

„Местните организации са оставени на произвола на съдбата. Въпреки че именно те са основата, върху която партията се крепи. Въпреки че там се върши работата, благодарение на която БСП все още я има. До тези организации вече две години не стига нито лев от държавната субсидия, която партията получава. Повече от година членският внос на хората от БСП, заемащи публични длъжности – депутати, евродепутати, общински съветници и кметове, също не се разпределя в тяхна полза“, твърди Петър Витанов.

Според него структурите са оставени да бедстват:

„…без възможност за осъществяване на каквато и да е дейност, докато „другарите“ на върха дерибействат върху устава по собствено усмотрение и в своя полза“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп