Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутатът Александър Йорданов обяви: Вебер сезира ЕК за скандалите на служебното правителство

Политика

Евродепутатът Александър Йорданов обяви: Вебер сезира ЕК за скандалите на служебното правителство

Снимка:

Председателят на ЕНП Манфред Вебер ще сезира Европейската комисия за сканадлите, които сътворява служебното правителство на Румен Радев. Това става ясно от пост на евродепутатът Александър Йорданов. 

„Днес на сутрешното заседание на Парламентарната група на ЕНП председателят Манфред Вебер направи кратък анализ на ситуацията в България. Той изтъкна тревогата си от действията на служебното правителство и промененият в последния ден на парламента Изборен кодекс, което не е в съгласие с правната и парламентарна практика в Европейския съюз“, написа Йорданов.  

Той допълва, че ЕНП ще информира Европейската Комисия за опасенията, които съществуват в България за несправедлив изборен процес, след решението да се въведе изцяло машинно гласуване в секциите с над 300 избиратели. 

„Подчертах също така, че най-голяма тревога буди организацията на изборния процес. Особено тревожно е решението на ЦИК да не се преброяват хартиените протоколи от машинното гласуване. Това поражда съмнение за възможно манипулиране на машините“, допълва още Йорданов.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още