Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутатът Андрей Новаков от Молдова: Проучваме страната да бъде подкрепена от ЕС

Политика

Евродепутатът Андрей Новаков от Молдова: Проучваме страната да бъде подкрепена от ЕС

Евродепутатът Андрей Новаков от Молдова: Проучваме страната да бъде подкрепена от ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът от ГЕРБ / ЕНП Андрей Новаков е в Молдова, за да подпомогне с лекарства и стоки от първа необходимост нашите сънародници - бесарабските българи.

Молдова е на първа линия с Украйна и приема бежанци, които са около четири процента от населението й. Започваме проучване на възможността страната да бъде подкрепена от Европейския съюз (ЕС).

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на конференцията „Български гласове за Европа“ в Националния пресклуб на БТА в Тараклия, Молдова.

Той обясни, че е участвал в утвърждаването на предложението всяка държава в ЕС, която приема бежанци повече от един процент от своето население, да получава подкрепа от европейския бюджет.

Според Новаков Европа трябва да пристъпи към „огромна крачка“ за изграждането на единна европейска отбрана. Аз мисля, че е крайно време Европа да осъзнае, че не може да се държим така, сякаш случващото се в Украйна е нещо, което не ни засяга, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Андрей Новаков увери присъстващите в Тараклия, че ще отстоява и интересите на българите там. И отбеляза, че и българската държава се интересува от тях. Той поздрави БТА за възможността да се чуят гласовете на нашите сънародници там.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати