Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Eвродепутатите от ДПС сезират ЕК за скандала с NEXO

Политика

Eвродепутатите от ДПС сезират ЕК за скандала с NEXO

Eвродепутатите от ДПС сезират ЕК за скандала с NEXO - Tribune.bg
Снимка:

В писмен въпрос до Европейската комисия, евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели призовават за обща европейска регулаторна рамка, с която да се предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни крипто компании.

В текста делегацията на ДПС подчертава интереса към използването на криптовалути за политически дарения и ежедневното увеличаване на участието на крипто компании в политически кампании.

С писмото до Европейската комисия тримата евродепутати от ДПС изразяват съмненията си за заобикаляне на закона, в случаите, когато отделни служители или ръководители на тези компании правят лични дарения за определена политическа партия.

„Такъв е и случаят с България, в която след мащабно международно разследване се установи, че крипто компания, замесена с пране на пари в огромни размери, включително на руски олигарси и терористични организации, е финансирала чрез свои служители определена политическа партия.

При такава несигурност и бързо развиваща се крипто индустрия, предвижда ли Комисията създаването на обща европейска регулаторна рамка, с която да предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни крипто компании?

 


Етикети ДПС, ЕК, Nexo
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати