Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутатите от ГЕРБ и СДС: Мария Габриел се представи отлично на изслушването!

Политика

Евродепутатите от ГЕРБ и СДС: Мария Габриел се представи отлично на изслушването!

Евродепутатите от ГЕРБ и СДС: Мария Габриел се представи отлично на изслушването! - Tribune.bg
Снимка:

Очаквано блестящо представяне на Мария Габриел - българския кандидат за комисар в новата Европейска комисия - на изслушването ѝ в ресорните комисии на ЕП: по промишленост, изследвания и енергетика и по култура и образование. По време на почти тричасовото изслушване в понеделник вечерта Мария Габриел показа познания в бъдещия ѝ ресор - иновации и младеж, както и желание и виждане за развитието му.

„От развитието на ресора зависи в голяма степен как Европа ще се справи в технологичното състезание с Китай и САЩ”, каза евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел, която е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика.  „Конкурентоспособността на Европа ще зависи от това дали ЕС ще инвестира в новаторски технологии и адаптацията на работната сила и образованието. Това е голяма отговорност възложена на Мария Габриел и тя се представи отлично на изслушването”, добави Ева Майдел.

В бъдещата си работа Мария Габриел ще е отговорна както за развитието на образованието, изследванията и иновациите в ЕС, така и за културата, младежта и спорта. 

Евродепутатът Асим Адемов (ЕНП/ГЕРБ) - член на Комисията по култура и образование, отбеляза подкрепата, която българският кандидат за еврокомисар получи от евродепутати от различни страни и парламентарни групи: „През последните години като еврокомисар по цифровата икономика и общество, Мария спечели доверието на колегите си и репутация на старателен и методичен професионалист. Както и през 2017 година, когато премина нейното първо изслушване пред Европейския парламент, така и днес, тя доказа, че е много добре подготвена и способна да се справи с това предизвикателство. Безупречното ѝ представяне, както и усърдната работа, с която спечели подкрепата на евродепутати от всички парламентарни групи, допринесоха за този пореден успех, с който всички се гордеем. Вярвам, че ни очакват още големи постижения и добро сътрудничество през следващите пет години.”

Според евродепутата Александър Йорданов (ЕНП/СДС) Мария Габриел се е представила отлично: „Много достойно и авторитетно представяне на комисар Мария Габриел. Демонстрира не само задълбочено познаване на проблемите, но и смели идеи, които направиха впечатление. Но най-важното, даде повод отново за България да се говори с уважение.”

Очаква се съставът на новата Европейска комисия да бъде гласуван от Европейския парламент по време на сесията в Страсбург през октомври.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати