Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Еврокомисар Джентилони потвърди пълната подкрепа на ЕК за влизане на България в Шенген

Политика

Еврокомисар Джентилони потвърди пълната подкрепа на ЕК за влизане на България в Шенген

Еврокомисар Джентилони потвърди пълната подкрепа на ЕК за влизане на България в Шенген - Tribune.bg
Снимка:

Пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната, изрази европейският комисар по икономика Паоло Джентилони пред премиера акад. Николай Денков.

Двамата проведоха среща в Министерския съвет днес. В хода на разговора бяха обсъдени въпроси, свързани със съдебната реформа в България, борбата с корупцията и декарбонизацията. Темите са ключови както за цялостното интегриране на страната ни в европейските институции, така и конкретно за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост на България.

Министър-председателят акад. Николай Денков изтъкна, че правителството работи последователно по всички ключови въпроси и решава тежки проблеми, отлагани с години – както в сферата на върховенството на закона и борбата с корупцията, така и в енергетиката. Премиерът отбеляза, че кабинетът действа в пълен синхрон с очакванията на Европейската комисия за напредък и подчерта, че през следващите седмици фокусът следва да бъде върху Народното събрание, където предстои да бъдат взети важни решения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети