Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Еврокомисар Биенковска поздрави България за приноса ѝ за Западните Балкани

Политика

Еврокомисар Биенковска поздрави България за приноса ѝ за Западните Балкани

Еврокомисар Биенковска поздрави България за приноса ѝ за Западните Балкани - Tribune.bg
Снимка:

Тя и Борисов обсъдиха транспортната и дигиталната свързаност

По-добрата свързаност е предпоставка за повишаването на конкурентоспособността и за подобряването на бизнес средата както в страните от Западните Балкани, така и в цяла Европа. Това посочи еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска по време на срещата си с премиера Бойко Борисов. Основна тема на разговор между двамата бе именно транспортната и дигиталната свързаност в Западните Балкани.

Еврокомисар Биенковска поздрави премиера Борисов и България за приноса им в утвърждаването на темата за Западните Балкани в дневния ред на ЕС. Тя изрази мнение, че разширяването на Съюза носи както рискове, така и много възможности.

Като едно такова предизвикателство бе отчетено гарантирането на сигурността на гражданите на ЕС. В тази връзка Биенковска и Борисов приветстваха създаването на Европейския фонд за отбрана и свързаната с него обща Програма за промишлено развитие. „Иновациите са ключови за развитието на европейската отбранителна промишленост и това дава допълнителна тежест на вашия ресор“, обърна се към европейския комисар премиерът Бойко Борисов.

В рамките на срещата двамата дискутираха и Бъдещата стратегия за индустриална политика на ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети