Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Европа ни чува“ - слоганът на ГЕРБ за евровота (ВИДЕО)

Политика

„Европа ни чува“ - слоганът на ГЕРБ за евровота (ВИДЕО)

Европа ни чува - слоганът на ГЕРБ за евровота (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Европа ни чува“ е слоганът на ГЕРБ си за предстоящата предизборна кампания за европейския вот на 26 май тази година. Той бе обявен от зам.-председателя на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

 „Гласът ни се чува и най-важното е, че Европа ни чува. Европа ни чува, когато показваме видими резултати“, заяви още зам.-председателят на партията.

„В тези изречения трябва да се съдържат очакванията на бъдещото общество. Европа чува хората, които имат какво да кажат и които имат ясна представа на къде да вървят като национална икономика, като развитие на обществото и като обединена Европа. С този слоган ние искаме да кажем на българската общественост, че само подкрепяйки силната листа на ГЕРБ за евродепутати, ние можем да си гарантираме, че ще успеем и ще бъдем важна част от Европейския дневен ред“, заяви от своя страна Елен Герджиков.

Миналата неделя партията представи и листата си за предстоящия евровот. Водач е сегашният еврокомисар на България Мария Неделчева-Габриел. На второ място в листата е Андрей Ковачев. Следват Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова, Емил Радев.  Цветанов представи постиженията на всички евродепутати от ГЕРБ.

 „Мария Габриел има натрупаният опит като евродепутат и най-важното е, че в мандата си тя извоюва тази сила и това доверие, което ѝ беше гласувано, за да може да покрива сериозни досиета“, посочи Цветанов. Той припомни и заслугата ѝ за това, Западните Балкани да имат по-добра свързаност със страните от ЕС благодарение на по-ниските цени за роуминг. Подчерта и нейните инициативи, свързани с повече киберсигурност и повече цифрова информация, както и обучението на все повече млади хора в сектора и предлаганият от нея бюджет от 9 милиарда и 200 милиона евро в тази посока.

Цветанов посочи, че Андрей Ковачев е участвал активно в законодателната дейност на ЕП, има и позицията квестор - ръководна позиция в ЕП.  Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ отличи и капацитета на Андрей Новаков, най-младият евродепутат към 2014 година, с активно участие в бюджетната комисия на ЕП, който се бори усилено срещу пакет „Мобилност“. Цветанов изтъкна и заслугите на Ева Майдел, която успя да се пребори за намаляване на трансграничните банкови преводи, които се правят от всички европейски граждани. Той не пропусна да спомене още успехите на Асим Адемов, Емил Радев като евродепутати, както и качествата и успехите на местно равнище на Ивелина Василева в областта на екологията. Посочи и всичко това, което извоюва за България като министър по европредседателството Лиляна Павлова.

Припомни успехите на премиера Бойко Борисов на международната сцена.

 „Той успя да върне дебата Западните Балкани след 2003 година, за да може 15 години по-късно ние вече да говорим за европейската перспектива на Западните Балкани. Да говорим също така за това, което България прави, участвайки в Берлинския процес, но да можем да заложим нещо, което да бъде приемствено, възприето при всяко едно ротационно председателство, и да можем да имаме реалните, видими резултати, които да дават шанс за Западните Балкани“, категоричен беше Цветанов.

Той акцентира и върху миграционната политика и припомни проблемите по пътя към ограничаване на бежанския поток към Обединена Европа.

„Точно лидерството на премиера Борисов и възможността да се организира срещата във Варна даде много възможности и перспективи да се върнем отново в дебата, в диалога и същевременно Европейската комисия и Европейския съюз да изпълни своя ангажимент към това, което беше поел като отговорност. Това, което направи премиерът Борисов е на тази среща Ердоган, Туск и Юнкер да могат действително да върнат дебата, а не да вървим към това, което може да ни отдалечава един от друг“, посочи Цветанов.

По думите му България има своята отговорност като държава на ЕС, която е външна граница на Евросъюза. Изтъкна факта, че благодарение на Бойко Борисов и Министерски съвет са били осигурени 160 милиона евро за надграждане на капацитета, който трябваше да бъде изграден на българо-турската граница. Цветанов спомена и срещата на лидерите на ЕС в България, на която всички държави-членки са отчели постигнатите резултати по време на Българското европредседателсто.

Следващата неделя ще бъде представена и платформата на ГЕРБ за Европейските избори.

По традицията ГЕРБ се регистрираха и първи за предстоящите избори в ЦИК. 

Андреа Драганова

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети слоган

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати