Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Европейската комисия отрече фалшива новина на БСП

Политика

Европейската комисия отрече фалшива новина на БСП

Европейската комисия отрече фалшива новина на БСП - Tribune.bg
Снимка:

За пореден път се налага европейска институция да оборва невярна информация на червените

Европейската комисия (ЕК) отрече информация на БСП, че е спряла проект за изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF отпадък, съобщи БНР. Говорителят на Комисията по въпросите на регионалната политика Кристиян Шпар заяви, че е получена молба за третата фаза на системата и в момента изготвя оценката си.

„Комисията ще излезе с решение по проекта, след като приключи оценката. На този етап не е спирано финансирането от еврофондовете“, уточнява Шпар.

Председателят на БСП-София Калоян Паргов заяви, че ЕК е спряла проекта на Столична община за финансиране на съоръжението.

Вчера и от Столична община категорично отрекоха фалшивата новина.

Само преди дни отново се наложи европейски институции да опровергават невярна информация, дошла от БСП.

„Идва ли „Мгистралагейт“? Както вече стана ясно – Европейската сметна палата започва проверка на българските пътища“, каза на пресконференция председателят на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски. Само ден по-късно Георге Пуфан, докладчик на ЕСП за усвояването на парите за пътища, свързващи европейските региони, обясни, че Европейската сметна палата планира да извърши одит на държави-членки, а не конкретно и само България. „За да оценим предприетите от Европейската комисия действия по пътищата, свързващи европейските региони“, обясни пред „24 часа“ Пуфан.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети