Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Европейската сметна палата не е открила грешки в европрограмите на България

Политика

Европейската сметна палата не е открила грешки в европрограмите на България

Европейската сметна палата не е открила грешки в европрограмите на България - Tribune.bg
Снимка:

Борисов: Извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори

„Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. Това сочи годишният доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година“, съобщи в официалния си профил в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов.

За първи път страната ни не е сред одитираните държави по линия на кохезионната политика в областта на икономическото, социалното и териториално сближаване. След направени проверки няма установени грешки и в земеделието при политиките за устойчиво използване на природните ресурси.

„През последните години извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори в България. Не беше далеч времето, когато бяха замразени средства по програмите ИСПА, ФАР и САПАРД заради проблеми с корупцията. Хората помнят как и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета „Орешарски“. Общото между тези грандиозни управленски провали е, че се случиха при нашите опоненти, които може би заради късата си памет - днес отново искат властта“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„За мен няма по-добър израз на доверието към нас от договорения миналата година рекорден европейски бюджет за България от 29 млрд. евро. Ние сме сред малкото страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 млрд. евро. Огромен успех беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на „Еврозоната“. Всичко това постигнахме с много работа и решителност. Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС. И до днес оставаме най-истинската алтернатива на фалиралите банки и спрените евросредства“, коментира още Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети