Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фалшива новина: Борисов НЕ Е в САЩ. В централата на ГЕРБ в София е

Политика

Фалшива новина: Борисов НЕ Е в САЩ. В централата на ГЕРБ в София е

Фалшива новина: Борисов НЕ Е в САЩ. В централата на ГЕРБ в София е - Tribune.bg

Лидерът на победилата партия ГЕРБ Бойко Борисов не е на посещение в САЩ, каквито слухове се пуснаха от във вечерта след изборите и които бяха прокарани и тази сутрин от Бойко Станкушев в ефира на Нова телевизия.

„Бойко Борисов лети тайно до САЩ,  Засега е ясно, че ще е отвъд Океана 4 дни. Самолетният билет е купен в сряда или четвъртък, но всичко около неофициалното съобщение се пази в дълбока тайна дори от най-високопоставените гербери”, написаха медии.

Нищо от това не е вярно. Борисов е в София и работи в централата на ГЕРБ с екипа си, съобщава „Епицентър.бг“.

Както преди изборите така и след тях Борисов бил убеден, че правителство ще има. И дава формулата за това: „Идеалното правителство е това, зад което имаш 130-140 депутата поне, това е стабилно правителство. Това може да се постигне само, когато първите две (формации) се разберат“.

Борисов държи на тезата си, че всички лидери трябва да направят крачка, а вариантите са различни - или правителство с политическа окраска, или експертен кабинет. Хоризонтът му също може да варира - до няколко месеца, до местните избори или с проекция за цял мандат.

Повечето анализатори са на мнение, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да внесат объркване в избирателите на своите партии, ако стигнат до вариант на коалиция, но „такъв политически ход би бил мъдър, защото България е в политическа криза“.

Основната пречка пред създаването на такова правителство обаче е, че в края на октомври ще се отиде на местни избори, а ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ с „Демократична България“ ще бъдат основните претенденти за големите общини в България.

На различни нива между ГЕРБ и представители на някои от останалите партии, които влизат в парламента, вече текат разговори за формулата на бъдещото управление в страната, твърди медията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети