Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Бюджетът на София е реалистичен

Политика

Фандъкова: Бюджетът на София е реалистичен

Фандъкова: Бюджетът на София е реалистичен - Tribune.bg
Снимка:

Хората имат възможност да кандидатстват за еднократна помощ заради наводненията

Бюджетът на София е реалистичен, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова за БНТ по повод приетия голям бюджет на столицата в момент на криза.

„2020г. беше трудна, налагаше се да правим актуализации, но успяхме да постигнем основната цел - да запазим финансовата стабилност на града. Смятам, че бюджетът на София за 2021г. е "реалистичен и напрегнат", стратегически цели и стратегически проекти отличават бюджета. Три са основните цели, които съм заложила и в моята програма, която беше подкрепена от гражданите. Първата цел са стратегическите и инфраструктурни проекти, и работата в кварталите. Около 140 млн. лева са заложени за тези цели“, похвали се столичният градоначалник.

Тази година предстои поредното увеличение на учителските заплати, на средствата за социалните работници и за системата на здравеопазването, припомни Фандъкова и поясни, че от този впечатляващ милиард и 880 милиона лева, който ще се похарчи в столицата, около 1,380 млрд. лева са държавно делегирани дейности.

„Капиталовата програма около 500 млн. лева се състои от близо 300 млн. защитени европейски средства за основни обекти и проекти на града“, уточни кметът на София.

Един от най-важните и ключови проекти е цялостната реконструкция на линията на трамвай №5 по бул. "Цар Борис III", която започва през месец март. Вече има сключен договор с изпълнителя и се прави организация на движението.

Основна цел за тази година е и изграждане на етапи от третия градски ринг, което е важно за облекчаване на трафика. Това са булевардите "Тодор Каблешков", "Филип Кутев" и в същото време връзките със Северната скоростна тангента. 50 млн. лева от планираните за инвестиции средства са заложени към ремонтите в различните квартали.

„Вече са описани щетите в трите района, които пострадаха при наводненията. Хората, които искат, имат възможност да кандидатстват за еднократна помощ“, увери кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че от първите часове екипите на районните кметове, както и дирекцията за аварийна помощ и пожарната към кмета са били на място при бедстващите. Заради превенцията, дигите и предприетите действия не се е стигнало и до приливна вълна в София.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати