Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Г-жа Манолова е готова да оглави и протест срещу себе си, самo за да получи повече гласове в неделя

Политика

Фандъкова: Г-жа Манолова е готова да оглави и протест срещу себе си, самo за да получи повече гласове в неделя

Фандъкова: Г-жа Манолова е готова да оглави и протест срещу себе си, самo за да получи повече гласове в неделя - Tribune.bg
Снимка:

"Важно е развитието на София да продължи и разчитам софиянци да подкрепят града си", заяви Йорданка Фандъкова

„Тези избори са важни за София, защото е важно развитието на града ни да продължи с ускорени темпове, а да не изпадне в хаос и експерименти. София няма време за губене и разчитам софиянци да подкрепят града си тази неделя. Аз предлагам конкретни решения, които хората очакват, а не общи приказки“, това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, в предаването „Тази сутрин“ по БТВ, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Г-жа Манолова наистина няма представа как се защитават европейски проекти и как се работи по тях, а това наистина е опасно за града“, допълни кандидатът за кмет.

„Аз не съм сменяла цветовете и позициите си, и не съм се отказвала от миналото си. Винаги съм била десен човек. Г-жа Манолова продължава да крие за кого е гласувала. Няма нищо срамно да кажеш, че принадлежиш и дълго време си бил острие на БСП. Не е срамно да си честен с хората. Това искам да кажа на г-жа Манолова. Ние сме политици и е важно какви са нашите убеждения, кой стои зад нас, с кого ще работим. Добре е да казваш „аз, аз, аз“, но управлението на града, изисква освен визия и план - и екип“, допълни Фандъкова. Тя обясни, че веднага след първия тур от щаба й са предложили дебат заедно с екипите. „Всички телевизии се съгласиха  да го отразят, но г-жа Манолова отказа. Само за месец участвах в 6 дебата, два пъти бяхме само двете. Аз задавах много въпроси,  но не получих нито един отговор. Ние дължим на хората ясни отговори за решенията за града, а не само за проблемите“, допълни Фандъкова.

„Не се пазаря, нито раздавам постове, а търся подкрепа за проектите и за развитието на града“, каза Фандъкова, която обясни,  че е разговаряла с лидерите на ДБ, ВМРО и Спаси София. На въпрос за твърденията, че някой друг управлява София Фандъкова заяви: „Очевидно г-жа Манолова си мисли, че работата на кмета е да тича постоянно в кабинета на премиера. Не, не е така. Заставаш с лицето и подписа си, и носиш отговорност за решенията, под които си сложил подписа си“.

„София не може да се купи. В София избори не могат да се спечелят с купен вот. Няма как да се обясни разлика от почти 40 000 гласа с 300 гласа в една секция. Спомням си едни избори през 2013 г., когато по фалшив сигнал на г-жа Манолова се задействаха прокурори и прокуратура. Видяхме, че това беше фалшив сигнал, който обаче повлия на изборния резултат. Жалко е, че нищо ново не могат да измислят тайните сценаристи на г-жа Манолова. Нека сигналите, които се твърди, че имат, бъдат предадени в прокуратурата“, каза кандидатът за кмет по повод твърденията за купуване на гласове.

„Г-жа Манолова вече е готова да оглави протест и срещу самата себе си, само и само да получи повече гласове в неделя“, коментира Фандъкова по повод вчерашната подкрепа на Манолова за протестите срещу избора на главен прокурор. „Не е честно към хората, които от месеци са на улицата, да се излиза с позиция два дни преди изборите, в които си кандидат. Това е пълно лицемерие и аз съм убедена, че хората ще го разберат. Това не е подкрепа за протеста, това е използване на протеста“, обясни кандидат-кметът.

Фандъкова отговори на въпроси за мерките за по-голям контрол върху строителните фирми и подобряване на качеството на въздуха: „Чистотата на въздуха е най-тежкият проблем и най-трудно решимият, защото няма една мярка и една институция, която да може да го реши сама с магическа пръчка. Затова са заложените мерки - строителството на метрото, подмяната на градския транспорт с автобуси на ток и природен газ, подмяната на печките на дърва и въглища и инкриминиране на горенето на отпадъци“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети