Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: ГЕРБ внася закон срещу горенето на отпадъци

Политика

Фандъкова: ГЕРБ внася закон срещу горенето на отпадъци

Фандъкова: ГЕРБ внася закон срещу горенето на отпадъци - Tribune.bg
Снимка:

Последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито

ГЕРБ ще внесе закон с текстове, които санкционират хората, които горят отпадъци. Това  съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„В последните дни има значителни превишения, а най-големите превишенията бяха вчера вечерта. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците“, посочи още кметът на София, предава БГНЕС.

Тя още веднъж се обърна към хората, които се отопляват на твърдо гориво, да се включат в проектите на Столична община за осигуряване на безплатна подмяна на отоплението с по-екологично.

„В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като „Красна поляна“. Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа“, коментира Фандъкова.

Утре група народни представители от ГЕРБ ще внесат искането за промяна на закона.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ганета А горенето на чуждестранните отпадъци не замърсяват ли въздуха.Който е сключил договори за внос на боклуци ,него да санкционирате.
10.12.2019 12:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети