Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова към Манолова: Обещавате всичко на всички

Политика

Фандъкова към Манолова: Обещавате всичко на всички

Фандъкова към Манолова: Обещавате всичко на всички - Tribune.bg
Снимка:

Гордея се, че за 14 години в политиката не съм сменила приятелите си, посочи кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС

Обещавате всичко на всички. Да се явяваш за кмет, не е като да говориш от трибуната на Народното събрание. Така Йорданка Фандъкова се обърна към Мая Манолова по време на дебат между двете по Нова ТВ. Кандидатът за кмет на столицата от ГЕРБ посочи и че е много лесно да се води кампания с внушения. „Никога не съм се стремяла към власт и позиции“, подчерта Фандъкова.

„Гордея се, че за 14 години в политиката не съм сменила приятелите си. Не се гордея с организацията на ремонта на „Графа”, сподели още тя.

„Гордея се с това, което направих като омбудсман за разрешаване на проблемите на хората. Срамувам се от това, че понякога закъснявам”, каза Манолова.

Инфраструктурата, качеството на въздуха, общественият транспорт бяха сред темите в дебата.

„София увеличава населението си всяка година. Хората идват тук заради по-добрата икономическа ситуация и възможността за работа. Развитието на икономиката е важно, защото така ще се увеличават доходите и ще има икономически растеж. София попада в топ 10 в класация на Файненшъл таймс на най-добрите градове от 500 града в света за правене на бизнес“, посочи  Фандъкова.

„Има неравенство между центъра и кварталите“, заяви Манолова. Фандъкова пък обеща увеличение на доходите и подчерта, че това може да бъде постигнато с развитието на производства с добавена стойност. „Трябва да привличаме инвестиции в технологично производство. Това ще означава повече и по-качествени работни места. Така местният бизнес ще има повече възможности за изява и за излизане на външни пазари”, заяви Фандъкова. Тя каза още, че към момента две компании проявяват интерес към промишлената зона „Кремиковци”. Работело се по изграждането на инфраструктурата там. Започнали са и проучвания за леко метро или трамвай, който да свързва бул. „Владимир Вазов” със зоната.

Кандидатът на ГЕРБ каза още, че ще се ангажира с намаляване на трафика в града с 40% в следващите години. „Големият проблем на кварталите в момента е паркирането. Затова ще бъдат изграждани паркинги с публично-частно партньорство. Освен това, ние вече подменихме 90% от тролейбусите и автобусите. Трафикът ще се облекчи и с изграждането на Околовръстния път. Започна и разширението на Южната дъга. Работи се по връзките към Северната скоростна тангента”, поясни Фандъкова.

„Няма да позволя да се пипне нито едно междублоково пространство, нито една градинка”, заяви Манолова. „На последната сесия на общинския съвет спасихме първите 5 градинки в Младост“, отговори Фандъкова с конкретика.

„Моята програма предлага визия за развитие на север. Изграждане на северния град. Там ще живеят млади хора“, заяви Манолова.

„Казвате, че там ще се троят къщи за млади семейства. Това са частни терени. Как ще съчетаете тези неща?”, попита Фандъкова опонента си.

„Скоро ще се налага да плащаме три пъти за чист въздух. Първо – заради имуществените санкции, които Еврокомисията ще наложи на България. Второ - за мерки за подобряване качеството на въздуха. И трето - за лекарства за нашите деца”, коментира Манолова.

„Манолова не се интересува от истината. Имаме конкретни мерки и проекти, които реализираме. Манолова ги знае отлично. Като беше омбудсман, ѝ изпратих лично доклада с всички мерки. Всички мои опоненти залагат мерки, които ние сме заложили в приета програма на Столична община, които вече изпълняваме. 5 са важните неща – информирани сте – проектът за общинската мониторингова система ще завърши в края на тази година, по това работим от 2 години. Градският транспорт – да стане по привлекателен, работим за актуализиране на разписанията и за електронната система за таксуване. Отоплението на битово гориво – по мое настояване беше променен законът и бяха въведени стандарти за дърва и въглища. Вече съм защитила два проекта за смяна на 1/3 от отоплителните инсталации”, подчерта Фандъкова.

„Срещам се с хората в тази кампания и ги слушам, хората искат промяна“, заяви Манолова.

„С агресия, лъжи и тежки внушения град не се управлява. София е град на свободни хора. На София му трябва да продължим промяната, да ускорим темповете на развитие. Предлагам конкретни проекти – за по-чист въздух, за строителство на детски градини, за инфраструктура, за спортни центрове. Всичко това е възможно с работа, а не с празни приказки“, заключи Йорданка Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати