Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Моля софиянци да гласуват „за” града си

Политика

Фандъкова: Моля софиянци да гласуват „за” града си

Фандъкова: Моля софиянци да гласуват за града си - Tribune.bg
Снимка:

Внушенията изместиха решенията, коментира кандидатът за кмет поведението на Мая Манолова

"Аз моля софиянци да гласуват „за” града си". Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова пред NOVA.

Според нея в момента сме на финала на една кампания, в която нейният опонент Мая Манолова е избрала стратегията на внушенията. „Внушенията изместиха решенията. Чухме много такива, но не чухме отговори на въпросите за развитието на града", каза Фандъкова.

Тя коментира и съмненията за купуване на гласове в ромските квартали. „Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София избори могат да се спечелят с купуване на гласове. Софиянци не се купуват или продават”, коментира кандидатът за кмет. Фандъкова е категорична, че когато има съмнения, трябва да се правят сериозни проверки.

"Аз се явявам за четвърти път на мажоритарни избори и се явявам с лицето си, програмите си и конкретните проекти", категорична беше тя. Според нея София е град на свободните хора.

Фандъкова допълни, че за 10 години управление е направено много за столицата, но в същото време са допуснати и грешки . "Няма как това да не се отрази на хората в града. Те са все по-взискателни. В новата си програма съм заложила и конкретни мерки за преодоляване на пропуски и грешки, които сме допускали. В момента има шанс да се привлече и голям стратегически инвеститор. "Поемам само ангажименти, които мога да гарантирам", коментира тя.

Кандидатът за нов мандат каза още, че не са се чули конкретни решения за мръсния въздух. Тя заяви, че има позиция по казуса с избора на главния прокурор, но уважава разделението на властите.

Според нея Борис Бонев и арх. Борислав Игнатов са много добре запознати с проблемите на града и дълго време са работили заедно с него за разрешаването им и се надява да продължат съвместната работа.

Йорданка Фандъкова обясни още, че строежът на третия лъч на метрото е приключил. В момента текат тестове на влаковете. Когато те свършат, ще бъде пуснат и първият участък от 8 километра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати