Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: На кого са връщани имоти в Южния парк?

Политика

Фандъкова: На кого са връщани имоти в Южния парк?

Фандъкова: На кого са връщани имоти в Южния парк? - Tribune.bg
Снимка:

В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление те са реституирани, връщани безобразно в годините назад. Това, което ние успяваме е да държим здраво, за да не се допусне каквото и да било строителство там. Това каза пред БГНЕС столичният кмет Йорданка Фандъкова, която коментира проблемът с частните терени в парка.

„В същото време законът ни задължава да изкупуваме такива обекти, което за мен е безобразна бомба заложена преди години. От една страна се връщат имоти на частници, интересно е и да се видят кои са те, и от друга страна, след това да им дадем пари, за да си защитим парка. Тези пари не са никак малко“, заяви Фандъкова.

Тя обяви, че е поискала работна група, сформирана от общински съветници от различни политически сили, да работят по въпроса по какъв начин ще се купуват и отчуждават частни терени, за да не се допуска строителство, защото наведнъж не може да бъдат изкупени всички проблемни терени. Според кмета интересен е и начинът, по който различните политически сили лобират откъде да се започне.

И въпреки това: „Не може да допуснем каквото и да било строителство в парковете, не само в Южния парк“, отсече тя и подчерта, че изкупуването на такива терени струва сериозни средства на града.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Тази простакеса що не се гръмне. Има си закони, и ти мутресо трябва да ги спазваш. И какво е това изказване, ни в клин, ни в ръкав.
28.12.2020 10:50 / Отговор
Рада Дълбоката Ех,реститутке! Колко сте жалки протестърите!
28.12.2020 15:07 / Отговор
Тъпанарке Радке! нито съм реститутка, нито протестърка. Искам да се спазват законите.
28.12.2020 15:23

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати