Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Не приемам, обвинения от човек, който стоеше до Орешарски срещу гражданите, а сега се крие зад тях

Политика

Фандъкова: Не приемам, обвинения от човек, който стоеше до Орешарски срещу гражданите, а сега се крие зад тях

Фандъкова: Не приемам, обвинения от човек, който стоеше до Орешарски срещу гражданите, а сега се крие зад тях - Tribune.bg
Снимка:

София е успала да привлече 4,5 млрд. лв. европейски средства за големите инвестиционни проекти, каза кметът

„Не приемам, обвинения от човек, който стоеше до Орешарски срещу гражданите, а сега се крие зад тях“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод обвиненията на кандидатката за поста Мая Манолова, хвърлени в студиото на bTV минути преди това. „Госпожа Фандъкова е един почтен човек според мен, тя просто остави друг човек да взима решенията вместо нея“, каза Манолова.

Манолова заяви още, че кампанията ѝ е финансово прозрачна и най-сетне намери сили да признае, че има 9 билборда, като само преди дни заяви, че няма нито един, но по-късно снимки на такива се появиха в социалната мрежа.  "Средствата са лични и на дарители. Аз лично са превела 20 000 лева от моити финанси плюс няколко наема на зали. Моите билбордове са сложени от хора от моя инициативен комитет без да знам", каза Манолова.

Кметът на София опроверга твърдението на Мая Манолова, че в града има 1200 нейни предизборни билборда: „Това е общият брой на билбордовете, моите са под 300 и е ясно откъде идва финансирането – от субсидиите на ГЕРБ и СДС. Г-жа Манолова в едно студио заяви, че няма билбордове, а се вижда, че има. Нека каже и кой плаща за тях”.

Относно дълговете на „Топлофикация – София” кандидатът на ГЕРБ и СДС уточни, че писмата, които показва Манолова са регулярни писма от „Булгаргаз”. По думите ѝ дружеството от години рекетира „Топлофикация” като ѝ налага „рекетьорски” условия. Кметът уточни, че се работи по законови промени, които да дата възможност на топлофикационото дружество да работи с други доставчици на газ. Тя напомни, че преди години „Топлофикация – София” беше върната на Столичната община с дългове над 500 млн. лв.

Фандъкова заяви, че София е успала да привлече 4,5 млрд. лв. европейски средства за големите инвестиционни проекти на града. И уточни, че общината е спечелила дело срещу един от управляващите органи, които проверяват процедурите, и на общината ще бъдат върнати средства за наложени корекции.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Кметицата мутреса Тази лъже, че се къса. Орешарски е СДС човек, Еди от най-добрите финансисти, и това което направи, плодовете на управлението му жъне мафиота Борисов. А за европроектите многооо крадат, имаше проект за саниране, загубиха парите. Некадърна Фандъкова да си ходи, и да дойде архитект и кадърен човек.
21.10.2019 10:41 / Отговор
123 тъпанар кое му беше успешното на орешарски спрени евро пари влизане и излизане през задните входове, фалира ктб, непрекъснатите протести, белия автобус и побой над мирно протестиращи "кукла на конци" беше тоя оръфляк
21.10.2019 15:07

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети