Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Не съм обещавала да не вдигам данъците

Политика

Фандъкова: Не съм обещавала да не вдигам данъците

Фандъкова: Не съм обещавала да не вдигам данъците - Tribune.bg
Снимка:

Ако искаме да дишаме по-чист въздух, за колите, които замърсяват, трябва да се плаща повече, посочи кметът на София

Никога не съм поемала ангажимент да не се вдигат данъци. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова разсея твърденията, че е правила подобно обещание в предизборната си кампания.

„Моля да ми се представи, ако някой намери такова твърдение“, заяви столичният кмет, която присъства на тестовете на първия от 13-те нови трамваи за градския транспорт в София.

Коментарът ѝ е след предложението вчера за повишаване на данъците на автомобилите. По-висок налог се предвижда за старите коли с най-ниски стандарти и тези с най-висока мощност.

„Много важно е да отбележим, че ако искаме да дишаме чист въздух, трябва ясно да кажем, че колите, които замърсяват, трябва да плащат повече“, аргументира се Фандъкова. Тя бе категорична и че повишаването на данъците е минимално.

Кметът на София посочи и че другата мярка за по-чист въздух е, че Столична община продължава да модернизира наземния транспорт.

Новите мотриси ще заменят още от утре старите трамваи по линия №18. Закупени са по ОП "“Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. Тече процедурата за закупуването на още 25 трамвая.

               


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Вълчо Браво да си им честита на избирателите!
28.11.2019 14:33 / Отговор
Пояснение Предложението за повишаване на данъците на автомобилите е направено предизборно от Борис Бонев.
28.11.2019 16:31
Чист въздух Въздухът в София няма да стане по-чист като вдигнеш данъците, патко заспала. Дайте на хората алтернатива да карат по-нови и екологични мпс-та!
29.11.2019 07:59 / Отговор
ДАНЪКОПЛАТЕЦ Да ви се даде алтернатива да карате по-нови и екологични МПС-та. Звучи ми като "Купете на хората автомобили". Когато няма възможност да си купиш нов автомобил, спираш старата, замърсяваща въздуха таратайка и пътуваш с метро и обществен транспорт. Наглост е да си закупиш автомобил за 200 000лв., но да си плащаш минимална застраховка. Всяко удоволствие се заплаща. Стига с тези клишета, някой да ви дава, вечно да мрънкате и да искате. Никой, на никпго не е длъжен. Животът е такъв, какъвто си го направиш. Човек си позволява това, което е във възможностите му.
30.11.2019 08:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп