Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Опонентите ми предлагат всичко, но без идеи как да го финансират

Политика

Фандъкова: Опонентите ми предлагат всичко, но без идеи как да го финансират

Фандъкова: Опонентите ми предлагат всичко, но без идеи как да го финансират - Tribune.bg
Снимка:

Над 1000 са новите детски площадки и градини в междублоковите пространства, обясни столичният кмет

„Силата на г-жа Манолова е в говоренето. За съжаление, в тази кампания чувам много лъжи. Нека да сме ясни – всички договори, по които общината работи, са публични. Така когато договорът изтече, -например за почистването, той не може да бъде удължен. А без нова поръчка за сметопочистване София ще се изправи пред нова криза с боклука. А аз заварих София в такава криза и я реших успешно.“ Това заяви кметът на София и кандидат за още един мандат Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Тя обясни, че в програмите на опонентите си не е видяла нищо по-различно от проектите, които вече са планирани от общината. „Единствената разлика е, че в чуждите предизборни програми дори не е описано откъде ще се вземат парите за тях. Моите опоненти предлагат и обещават всичко, но трябва да си даваме сметка, че това са проекти на стойност 10-20 пъти повече спрямо бюджета на София – трябва да е ясно откъде тези проекти ще получат финансиране“, каза Фандъкова.

Решението да се кандидатирам за четвърти мандат взех след голяма равносметка за това какво съм свършила и какво не за София, обясни тя. И допълни: „Над 100 са големите обекти, които успяхме да направим, за да улесним движението на хората в града в последните години, а това е огромен успех. Уморих се от внушения, че в общината се работи на тъмно – не е вярно, всички договори на общината са публични в нейния сайт и са достъпни за всеки, който го отвори.“

„Сега ще се насочим към кварталните улици. Вчера бях в кв. Овча купел, вече приключва ремонтът на този огромен булевард. Видах сигнал за непочистени шахти и оттоци и бързам да успокоя, че строителите ще почистят всички шахти, преди да предадат обекта.В следващите месеци ще се открият още четири метростанции“, съобщи кметът и допълни, че акцент в програмата ѝ през следващите години ще бъде справяне с проблема с паркирането в кварталите.

Над 1000 са новите детски площадки и градини в междублоковите пространства.

Кметът отчете, че за пет години София е сменила над 90% от автобусите и те вече са нови. „В предишната си кампания обещах средната възраст на превозните средства в градския транспорт да спадне значително, изпълних обещанието си“, каза още тя.

Фандъкова посъветва следващият, който ще бъде избран за кмет на София, да направи проверка на всички процедури по обществени поръчки. „Тези проекти няма да приключат преди изборите, който и да е следващият кмет, може да направи проверка и да види, че всичко е чисто“, допълни тя.

„Като се каже „Граф Игнатиев“ се сещам за онази улица, която беше кошмарна – разбира се, че помня и грешките в проектите за ремонта, но сега минавам със спокойствие по нея. Възложих да се премахнат перките и да се сложат други предпазители, за да се чувстват добре софиянци. Има още работа по улицата – да се оживи пл. Славейков, да се върнат книгите, но главният архитект с екипа му работят по това“, уточни кметът.

По думите ѝ съставът на общинския съвет е много важен, също са от изключителна важност и хората, които ще стана районни кметове, защото общинската работа е екипна. „В общинския съвет трябва да имаме хора, на които да разчитаме и да работим заедно, не хора, които само да гласуват и да дават идеи“, допълни Фандъкова.

„Местните избори са състезание на идеи за мен. Политиката винаги е означавала промяна в определени сфери – в София хората са компетентни, запознати, интелигентни, имат широк достъп до много информация. Много е важно да има идеи за промяна на града. Затова не е въпросът да можеш само да обещаваш – трябва да имаш идея за финансиране на всеки проект, необходимия опит, както и сила, воля и подходящ екип, за да изпълниш поетите ангажименти“, каза още Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Лъжкиня Тази е грабнала голямата торба с лъжите. Какви идеи- правителството й налива пари, които изчезват във фирмите на ГЕРБ. Изключително лошо качество на всичко.
26.09.2019 14:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати