Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Още паркове в София ще бъдат отворени, работим и за отварянето на Витоша

Политика

Фандъкова: Още паркове в София ще бъдат отворени, работим и за отварянето на Витоша

Фандъкова: Още паркове в София ще бъдат отворени, работим и за отварянето на Витоша - Tribune.bg
Снимка:

Утре парк „Св. Троица“ ще бъде отворен

Постепенно противоепидемичните мерки в София ще бъдат разхлабени, като отварянето на част от парковете е първата стъпка. Това обяви пред БТВ кметът Йорданка Фандъкова и допълни, че се предвижда отваряне на още зелени пространства. Тя даде пример с парк „Възраждане“ и „Св. Троица“.

„Работим и за отварянето на Витоша, но това зависи от нашата лична отговорност. Видяхте какво стана с пазарите. Трябват ни няколко дни да видим как се справяме с парковете, за да получим разрешение. Надявам се за другата седмица“, допълни Фандъкова. Столичният кмет уточни, че екипът ѝ два дни е подготвял организацията за достъп до парковете в София. По думите ѝ над 120 души следят за спазването на противоепидемичните мерки.

„Мярката беше насочена към децата, защото в ситуация на извънредно положение, най-засегнати от физическата и социална изолация са именно те. Имат нужда от повече простор и чист въздух“, допълни тя.

Фандъкова каза, че ежедневно получава запитвания от граждани относно отварянето на парковете, като най-честият въпрос е защо възрастните нямат достъп до зелените площи. Тя припомни, че те са най-уязвимата група и трябва да бъдат пазени. Допълни, че те могат да се разходят по улиците на града, докато за децата е опасно.

„И по отношение на организацията, и по отношение на свикването – първият ден е проблемен. Днес вече ситуацията е много по-добра. Хората са се ориентирали къде трябва да се движат. Ние отворихме определен брой алеи, защото не може на всяка алея да има полицай или служител, който да следи за спазването на мерките“, допълни столичният кмет.

Тя призова посетителите на паркове да бъдат отговорни, да спазват правилата и да носят маски. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Делчо Попов Фандъкова да започне да работи и за по-бърз и сигурен достъп до Витоша с нови и модерни лифтове, а не с архаични лифтове от 1960 година! Какво направи тя по този въпрос? Нищо, седи си и бездейства, докога?
29.04.2020 11:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети