Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Отдавна свикнахме с подхвърлянията на президента

Политика

Фандъкова: Отдавна свикнахме с подхвърлянията на президента

Фандъкова: Отдавна свикнахме с подхвърлянията на президента - Tribune.bg
Снимка:

С 16 млн. лв. по-малко са приходите в бюджета на София за 2020 г., отчете кметът

Отдавна свикнахме с подхвърлянията на президента и това, че той взема определена страна. Подобни твърдения, подхвърляния, не отиват на институцията. Това заяви пред бТВ столичният кмет и зам.-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова по повод изказването на Румен Радев в сряда и предвид предстоящите парламентарни избори. ГЕРБ е партията, която никога не се е съюзявала и търсила подкрепа на изборите. Други са партиите, които са се съюзявали с ДПС, заяви още тя по повод думите на президента. Изцяло в правомощията на Радев е да определи датата на изборите, каза още Фандъкова и изрази надежда това да се случи по-скоро, за да може да започне подготовка на процеса.

Най-важното е да се даде правото на всеки български гражданин да гласува, независимо дали е под карантина или не, както и да се осигури безопасността на всички, каза още столичния градоначалник.

Относно ситуацията с разпространението на коронавируса, кметът на столицата заяви, че се действа по подготовка на втората фаза от ваксинацията. Както вече стана ясно в нея влизат учителите.

В момента проучваме каква част от персонала в училищата и по предложение на Столичния общински съвет – в детските градини, учители и помощен персонал искат да се ваксинират. Изготвят се списъци, каза Фандъкова. Тя съобщи, че до края на седмицата ще е готов проекта проектобюджета на София и ще започнат обсъждания. По думите ѝ приходите в общинската хазна са с 16 млн. лева по-малко, заради пандемията 48 млн. лева са загубите на градския транспорт.  Тя призова хората да се погрижат предварително за това да се сдобият с билети и да заредят картите си. Фандъкова припомни, че са открити и нови пунктове – всички пощи продават билети, както и около 200 магазина. „Не може да има безплатен транспорт“, категорична бе тя. София продължава да има проблем с въздуха, призна Фандъкова.

„Залагаме много амбициозна цел. Вместо до 2026 г., до 2024-та да влезем в нормите, които са по изискванията. Дава ни надежда това, че вече за втора година сме в нормите за средногодишните замърсявания. Имаме още много работа. Най-важното е да успеем да подменим възможно най-много отоплителни уреди. Битовото горене е най-големият замърсител“, каза столичният кмет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Отдавна свикнахме твоят арогантен, подъл, лукав и прост вожд, който е доказан бандит и мафиот, да лъже, да опростачва народа, да хули умни и интелигентни хора, да действа първосигнално за своя полза и за хунтата. Така, че мутрите и мутресите като тая "овцица" във вълча кожа, вън и затвор!
08.01.2021 08:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати