Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова поиска гаранции от служебния кабинет за евросредствата за метрото

Политика

Фандъкова поиска гаранции от служебния кабинет за евросредствата за метрото

Фандъкова поиска гаранции от служебния кабинет за евросредствата за метрото - Tribune.bg
Снимка:

Тези проекти са заложени в предишния вариант на Плана за възстановяване и те са предварително съгласувани с Европейската комисия, каза Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска гаранция от служебното правителство, че ще бъдат отпуснати европейските средства за продължението на метрото към квартал „Левски“ и „Слатина“. Има готовност изграждането да започне до края на годината, съобщава БНР.

Не би било справедливо да бъдат намалявани защитените европейски средства за София в Плана за възстановяване и развитие, още повече, когато проектите са съгласувани с Европейската комисия, посочи Фандъкова.

„Тези проекти са заложени в предишния вариант на плана и те са предварително съгласувани с Европейската комисия, тоест тук не може да има притеснения, че Европейската комисия не би се съгласила“, каза тя.

„Нека да припомня, че софиянци са най-големият данъкоплатец както в Държавния бюджет, така също и в средствата, които България внася в Европейския съюз, тоест би било безкрайно несправедливо към софиянци. Чувам, че трябва да търсим други възможности и уверявам, че Столичната община използва всички възможни механизми и инструменти за финансиране на своите проекти, за да може работата за града да продължи“, добави Фандъкова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети