Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова поиска гаранции от служебния кабинет за евросредствата за метрото

Политика

Фандъкова поиска гаранции от служебния кабинет за евросредствата за метрото

Снимка:

Тези проекти са заложени в предишния вариант на Плана за възстановяване и те са предварително съгласувани с Европейската комисия, каза Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска гаранция от служебното правителство, че ще бъдат отпуснати европейските средства за продължението на метрото към квартал „Левски“ и „Слатина“. Има готовност изграждането да започне до края на годината, съобщава БНР.

Не би било справедливо да бъдат намалявани защитените европейски средства за София в Плана за възстановяване и развитие, още повече, когато проектите са съгласувани с Европейската комисия, посочи Фандъкова.

„Тези проекти са заложени в предишния вариант на плана и те са предварително съгласувани с Европейската комисия, тоест тук не може да има притеснения, че Европейската комисия не би се съгласила“, каза тя.

„Нека да припомня, че софиянци са най-големият данъкоплатец както в Държавния бюджет, така също и в средствата, които България внася в Европейския съюз, тоест би било безкрайно несправедливо към софиянци. Чувам, че трябва да търсим други възможности и уверявам, че Столичната община използва всички възможни механизми и инструменти за финансиране на своите проекти, за да може работата за града да продължи“, добави Фандъкова.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още