Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова с три основни задачи за работата в София

Политика

Фандъкова с три основни задачи за работата в София

Фандъкова с три основни задачи за работата в София - Tribune.bg
Снимка:

Малките улици и паркирането, зелен и чист град, качеството на въздуха, сред приоритетите на кмета

Столичният кмет Йорданка Фандъкова очерта трите основни линии на работа, които тя следва и предлага да продължат.

„Предлагам три основни задача за работа в града. Първо – активна и целенасочена работа в кварталите – малките улици, паркирането и междублоковите пространства. Второ – развитие на София като зелен и чист град – зеленият ринг, който свързва кварталите и големите паркове, 8 нови парка, зелените коридори и засаждане на зелен пояс около София. За повишаване на качеството на въздуха - да завършим големите проекти за намаляване на замърсяването от битовото отопление и от транспорта. Трето – дигитализация и активно използване на технологиите в работата на общината – за повече публичност, за повече контрол и за улесняване на бизнеса и гражданите.“ Това обясни Фандъкова, която се кандидатира за нов мандат като кмет на София.

„Разбира се, стратегическият проект остава метрото. Строителството на метрото трябва да продължи, то не трябва да спира. Заедно със завършване на вътрешните рингове и околовръстния път, които ще облекчат трафика“, допълва кметът в социалната мрежа Фейсбук. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ГЕРБ 1. Кварталите и центъра се превърнаха в гета. Цигани, мръсотия около блоковете, носят с моторни косачки за избори и допълнително тровят въздуха. Шум, цигански сватби по улиците, в общински жилища настаняват цигани, не плащат ток, вода, наеми, но си живеят. 2. Дърветата в Борисовата градина са за санитарна сеч, при бури убиват хора.3. Въздухът е толкова мръсен, не се чисти и мие.
03.09.2019 12:29 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати