Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Трябва да върнем доверието на хората

Политика

Фандъкова: Трябва да върнем доверието на хората

Снимка:

Все още не е решила дали ще се кандидатира за кмет на София

Хората вече не вярват на думи, не вярват дори и на проверки. Всички трябва да положим усилия, за да върнем доверието на хората. Това заяви кметът на столица Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ.

„За мен по-страшното е, че минавайки от скандал в скандал, нарушихме доверието на хората в политиката, в политиците и в институциите“, каза тя. Фандъкова смята, че Цветан Цветанов е постъпил правилно, като е подал оставка от важните политически позиции.

Градоначалникът подчерта, че управниците трябва да казват истината и да отговарят на въпросите на народа, дори когато това е трудно.

Тя призна и че още не е решила дали ще се кандидатира отново за кмет на София.

„Трябва да видя резултатите от моята работа. Не съм от „мокетните” политици. Моите обувки по-често са прашни. Приемам позицията си най-вече като голяма отговорност”, каза Фандъкова.

Коментира и темата със строителството на небостъргача „Златен век” и SMS-ите, които главният архитект на София Здравко Здравко твърди, че е получавал от строителя – фирма „Артекс”.

„Главният архитект, особено в големия град, е фигура, която е подложена на натиск отвсякъде – от инвеститори, от граждани, от всички, които имат позиция по дадена тема. Но той е показал, че действа последователно и докато работи така, аз ще стоя зад него”, заяви Фандъкова.

В личен план Фандъкова сподели и за някои от най-трудните моменти в живота си. Един от тях бил, когато разбрала, че е болна от рак. Към днешна дата определя заболяването просто като диагноза и казва, че се сеща за него само когато ходи на прегледи. Благодари за подкрепата, която в онзи момент е получила от семейството си.

Фандъкова говори и за съпруга си. Призна, че той не й спестявал критиките. Но успявал да я успокои, когато е напрегнато. И казва с усмивка, че вкъщи той е кметът, главата на семейството.

„Винаги ще обичам дъщеря си повече от себе си“, споделя още Фандъкова за семейството си.

„Всеки си мисли, че е морален, но другите отсъждат. Опитвам се да живея по правилата и да бъда в мир със себе си. Трябва да сме смирени, да искаме по-често прошка и да вярваме, че има сила, която ще ни търси сметка”, заключи Фандъкова.  


Коментари (2)

Коци Ще го направите, сигурен съм! ГЕРБ са най-добрите, това е партията, която действа най-честно и гледа най-вече за хората
09.04.2019 08:42 / Отговор
Кирето ГЕРБ са най-добрите! Това е истината, няма никакъв спор по този въпрос
09.04.2019 08:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема