Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Целта ми е да създадем добри условия за спорт в София (ВИДЕО)

Политика

Фандъкова: Целта ми е да създадем добри условия за спорт в София (ВИДЕО)

Фандъкова: Целта ми е да създадем добри условия за спорт в София (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Подготвяме терен за нов национален стадион извън центъра на града, посочва кандидатът за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС

Целта ми е да създадем добри условия за спорт в София - близо до дома! Това сподели кандидатът за кмет на столицата от коалицията ГЕРБ-СДС. Тя представи акценти от своята програма за активна  София във Фейсбук.

Фандъкова си поставя за цел изграждането на 5 нови спортни зали в кварталите – в „Лозенец“, „Подуяне“, „Люлин“ , „Илинден“ и „Слатина“.  Подготвя се терен за нов национален стадион извън центъра на града, до големи пътни артерии и връзка със станция на метрото. До 2020 г. ще отвори врати първият общински аквапарк с минерална вода и закрит плувен басейн в парк „Възраждане“.

Изграждането на фитнеси и спортни площадки на открито в паркове и квартални градини също са сред плановете на Фандъкова. Те включват още създаването на 6 многофункционални спортни зали до 2022 г. – 2. СУ в район „Витоша“, 51. СУ в район „Красно село“, 55. СУ в район „Студентски“, 144. СУ в район „Младост“ и 56. и 79. СУ в район „Люлин“. Предвижда и изграждането на 3 нови скейт парка – в Северния парк, Южен парк II и Княжеската градина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп