Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова за нападките срещу Ивайло Иванов: Очевидно кадровият въпрос е много наболял, както вътре в коалицията на г-н Лалов, така и на всякакви нива в държавата

Политика

Фандъкова за нападките срещу Ивайло Иванов: Очевидно кадровият въпрос е много наболял, както вътре в коалицията на г-н Лалов, така и на всякакви нива в държавата

Снимка:

„Работата на Столичния инспекторат основно е да контролира чистотата в града. Работата на директора не е топло местенце на бюро, а работа на терен. Смятам, че за нея е подходящ човек на реда, за да не виждаме препълнени контейнери, недоизмити улици. И затова поканих Ивайло Иванов, за да се засили контролът върху почистващите фирми“, изтъкна кметът на София Йорданка Фандъкова по време на сесия на Столичния общински съвет /СОС/ по повод назначения от нея нов директор на Столичния инспекторат - Ивайло Иванов.

Относно настояването на общинския съветник от ДБ Методи Лалов за директор на Столичния инспекторат да бъде назначен не външен човек, а служител на инспектората, кметът посочи, че не толерира какъвто и да е натиск за решения, които по закон и правилник взима. Тя обяви, че за нея е странно общински съветник да кадрува в администрацията.

„Очаквам да чуя и конкретно име. Кадровият въпрос очевидно е много наболял, както вътре в коалицията на г-н Лалов, така и на всякакви нива в държавата. Аз нямам никаква склонност да се меся в кадровите решения на други организации“, уточни Фандъкова. По думите й в момента подготвя промяна, с която ще предложи Столичният инспекторат да не бъде отделно външно звено, а част от администрацията на Столичната община. Целта на тази промяна е по-добър контрол и по-ясна отговорност на всеки - от инспектор до ръководител, обясни Фандъкова.

„Що се отнася до срамния случай на насилие по време на протестите, който всички видяхме, аз съм изразявала нееднократно своята позиция. Категорично осъждам проявата на насилие и ограничаване на правото на протест на гражданите. Доказала съм, че не се поддавам на какъвто и да е натиск и не съм забранявала протести - нито срещу Орешарски, нито срещу Борисов, нито срещу Комитова, нито срещу себе си. Защото забраната означава да дам право на полицията да разпръсне протестиращите, включително с употребата на сила. Сигурна съм, че няма ръководител в МВР, който да даде такова разпореждане“, подчерта столичният кмет. Тя отбеляза, че насилието се доказва и за него вече има наказани полицаи.  


Топ новини

виж още

Актуална тема