Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фейсбукът на Трифонов обвини Борисов в лъжа: Машините за гласуване струват 43 млн. лв., не 50 млн.

Политика

Фейсбукът на Трифонов обвини Борисов в лъжа: Машините за гласуване струват 43 млн. лв., не 50 млн.

Фейсбукът на Трифонов обвини Борисов в лъжа: Машините за гласуване струват 43 млн. лв., не 50 млн. - Tribune.bg
Снимка:

Разликата от 43 до 50 е 14 млн. лв., изчислява авторът на поста

Отново обвинения в лъжа към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бяха публикувани в писмена форма във Фейсбук профила „Слави Т. Трифонов“.

Човекът, написал поста, иронично нарича профила, в който Борисов излъчва своите лайфове „Севда ТВ“.

Цитират се думите на лидера на ГЕРБ от изборната нощ:„Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право.”

Какви са фактите? За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа. В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите“, опровергава постът закръглянето на сумата на 50 млн.

Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи“, гласи публикацията.

Подчертава се, че цената на изборите, приета от Министерски съвет е 65,6 милиона лева. Към тях се добавят и 36 милиона лева за закупуване на машините.

Така цялата сума за организирането на вота всъщност е 101 649 500 лв. Тук разликата между реалността и това, което хвърля Борисов в пространството, е над 48 милиона лева. А 48 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 48 милиона лева могат да бъдат закупени три медицински хеликоптера!“, изчислява авторът.

В публикацията са нападнати и медиите, които вместо да опровергават Борисов, съучастничали в лъжите. Освен това се подчертава, че е манипулация, че следващите избори ще са още по-скъпи, защото машините вече са купени.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети