Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Филип Станев: Честна дума! Пламен Николов беше кандидатура ни 12 дни, преди да го представим

Политика

Филип Станев: Честна дума! Пламен Николов беше кандидатура ни 12 дни, преди да го представим

Филип Станев: Честна дума! Пламен Николов беше кандидатура ни 12 дни, преди да го представим - Tribune.bg
Снимка:

Ще има промени в структурата на Министерския съвет

Депутатът от ИТН Петър Илиев е бил номиниран единствено за правосъден министър и никога  партията не е обсъждала или предлагала името му за кандидат за премиер. Това заяви зам.-председателят на ИТН Филип Станев пред БНР.

Той обясни, че номинацията им за премиер - Пламен Николов - е знаел 12 дни, преди да бъде публично представена неговата кандидатура.

„Задавайте тези въпроси и на Иванов и Хаджигенов. Свидетел съм. Бях там, когато решихме този човек да е кандидат-премиер. Честна дума. Хаджигенов защо говори така. Този тип спекулации обърква целия разговор. Не може да влезеш в открита среща с Христо Иванов и ДБ да кажеш няма да искам министерски постове и 4 дни след това да прочетеш декларация и да кажеш трима от служебните министри искам да са в този кабинет. Ако ще си играем на усмихнати за пред обществото, няма да стане“, подчерта Станев.

„Отговорността за това, че няма да има отново управление няма да е наша. Не сме в тази власт за цел или облага. Ако не ни подкрепят, за нас не е проблем да си тръгнем. Да стоим във властта, за да се договаряме с Демократична България, Борисов и Доган, няма как“.

„Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично".

Станев коментира и протеста, с който бяха посрещнати на „Дондуков“, след като излязоха от президентството в петък.

„Три яйца прелетяха около мен на протеста. Имаше удари върху полицаите. Това е хубаво и здраво за демокрацията, но нека са по-възпитани. Една шепа, които бяха изпратени там, част от тях с признаци на душевноболни“, каза Станев.

Той съобщи, че ще има редукция на министерства, добави, че „чиновничеството“ тепърва трябва да бъде борено, а получаването на административни услуги да бъде максимално облекчено.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети