Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Филип Станев заговори за развод с ДБ: Слави всеки ден играе баскетбол. Виждаме само дългата ръка на английското правосъдие по отношение на г-н Василев

Политика

Филип Станев заговори за развод с ДБ: Слави всеки ден играе баскетбол. Виждаме само дългата ръка на английското правосъдие по отношение на г-н Василев

Филип Станев заговори за развод с ДБ: Слави всеки ден играе баскетбол. Виждаме само дългата ръка на английското правосъдие по отношение на г-н Василев - Tribune.bg
Снимка:

Слави Трифонов е в чудесно здравословно състояние. Всеки ден играе баскетбол“, заяви сценаристът и депутат от ИТН Филип Станев пред БТВ по повод здравословното състояние на своя лидер.  

От изказването на Филип Станев и днес стана ясно, че отношението към финансовия министър Асен Василев не е добро заради негови професионални действия в миналото по отношение на фалирала фирма. ИТН държат на моралната и професионалната страна на кандидатите за министри и не могат да направят компромис.

За това и, според думите на Станев,от партията са си дали преценка, че трябва да са много внимателни за лизчностите, които ще изпратят във властта. „Този служебен кабинет е на Радев, ние какво доверие да сваляме?“, отговори депутатът на въпрос за отношението към сегашната власт.

От коментарите на Филип Станев отново стана ясно, че ИТН недоумяват промяната в ДБ след декларацията на Христо Иванов преди дни. „Да кажеш, че няма да имаш персонални претенции, а после да посочиш конкретни личности – това не го разбирам. Няма отговор на този въпрос.

Не е било три пъти предлагано на Асен Василев да бъде министър, а имаше три разговора с едно предложение“, заяви депутатът от ИТН.

Той не възприема и твърденията за „дългата ръка“ на ДПС, за която говорели Василев, Иванов и Мая Манолова. Станев каза, че вижда само „дългата ръка на английкото правосъдие по отношение на г-н Василев.  

„Каква дълга ръка на ДПС. Ние се срещнахме пред медиите с ДПС. Ние не търсим подкрепа“, настоя Станев. Той подчерта, че ИТН не са търсили подкрепа от ДПС, но парламентаризмът изисквал те да запознаят всички партии със своята визия.

Станев призна, че с ДПС имат допирни точки в образованието и социалната политика, но категорично не и в правосъдието. Според него не е изненада да се намерят общи неща между ИТН и ДПС, тъй като „няма българска партия, която не осъзнава какви са приоритетите. Те осъзнават къде са проблемите“.

„ДПС и ГЕРБ са част от този стар политико-олигархически модел. Виждали сме странни мнозинства. Думата „враг“ е метафорична“, каза той, подчертавайки, че основната цел е „изчегъртването“ на модела „ГЕРБ“. Станев отговори по-метафорично, попитан за целите на партията, с припомняне, че сам изпял преди време „Мутри, сбогом!“.

Дали е възможно затопляне на отношенията с ДБ, Станев обяви, че не очакват извинение от Христо Иванов, но остават отворени за продължаване на преговорите. Сценаристът посочи, че сходните идеи са много. „Знаете ли, че 100% от разводите започват с брак?“, коментира още той. И обясни отново заявената вече позиция, че за партията на Слави Трифонов „коалиция“ е дума с негативен оттенък.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ИТН, ДБ, преговори
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети