Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат

Политика

Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат

Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат - Tribune.bg
Снимка:

Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат. Причината – поема отговорност за резултата от изборите във Варна, които „ не са били това, което са искали и очаквали“. Решението си Хюсменова публикува на Фейсбук страницата на ДПС-Варна, откъдето тя бе избрана за народен представител.

„Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС, приятели,

обръщам се към вас и към всички, които сте ни подкрепяли през годините, с дълбока признателност за принадлежността ви към партията, за разбирането и споделянето на каузите ни!

ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност“, пише Хюсменова.

„Вие сте важните и силните, и с вашето постоянство и подкрепа, уверена съм, те ще се случат!

Не използвам думите поради учтивост, нито от политическо многословие, а защото всяко начало има своя край и е много добре, когато краят може да бъде съзнателно избран. 

Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората. И с пожелание за здраве и много лични успехи!“, добавя тя в заключение.

Филиз Хюсменова е родена в Силистра. Тя е български политик от ДПС, министър без портфейл в правителството на Симеон Сакскобургготски, народен представител в 40 Народно събрание и 49 Народно събрание, на което е заместник-председател. Евродепутат през 2007 – 09, 2009 – 14 и 2014 – 2019.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати