Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Финансист: Държавата да се върне в някои сектори и да наложи дисциплиниращ ефект

Политика

Финансист: Държавата да се върне в някои сектори и да наложи дисциплиниращ ефект

Финансист: Държавата да се върне в някои сектори и да наложи дисциплиниращ ефект - Tribune.bg
Снимка:

Много от на новия капитализъм в България са създадени по времето на правителствата Сергей Станишев Пламен Орешарски, смята Кольо Парамов

Финансистът Кольо Парамов смята, че държавата трябва да се върне в някои сектори и да се наложи друг дисциплиниращ ефект. Това включва и лотарията. По думите му много от проблемите на новия капитализъм в България са създадени по времето на правителствата на Сергей Станишев и Пламен Орешарски.

Той заяви, че чрез парламентарно влияние се е приела законова поправка, която дава възможност за данъчна политика по отношение на хазарта на двустепенно ниво. Тя е приета преди пет години.

„Когато Спортният тотализатор плаща данъците, става на широка основа. А тук на тясна основа г-н Божков плаща данъците и спестява 250 млн. лв.“, заяви финансистът пред БТВ.

От Агенцията за държавна финансова инспекция вчера обявиха, че от 2014 г. до 2019 са платени 500 млн. лева на държавата. Само държавното тото е плащало 15% върху всеки залог за талонче. Останалите са облагани като за друг тип игри и са плащали по-малко. Според изчисленията на АДФИ поне 210 млн. лв. са невнесените такси от талончета на Националната лотария, като се очаква сумата да се увеличи, след като се направи оценка и за други игри.

Относно заплахата на Божков, че ако бъдат приети промените в Закона за хазарта, вече няма да поддържа футболния отбор „Левски“, Парамов предложи:

„Васил Божков си е спестил 250 млн. лв. на тясна основа. По-добре Божков да върне тези милиони, а от тях държавата да даде 10 млн. лв. на футболен клуб „Левски”, но да се следя стриктно как се харчат парите“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети